Σύμφωνα με το ΑΠΕ το έργο του Koner καλύπτει τις εξωτερικές επιφάνειες του δημοτικού στην πόλη Τουντέλα και επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την έντονη ενέργεια των παιδιών που ο καλλιτέχνης συνάντησε εκεί. Ζώνες μπλε, μοβ, ροζ και πράσινου αναμιγνύονται σε γεωμετρικές συνθέσεις, καλύπτοντας πλήρως το κτίσμα και αλλάζοντας τον αστικό χαρακτήρα του.

Επιπλέον, το «Παράλληλα μυαλά» αντιπροσωπεύει και τη συνεχή σχέση του Koner με την ηλεκτρονική μουσική. Την ημέρα ολοκλήρωσής του, ο καλλιτέχνης έδωσε μια συναυλία electro μαζί με τους μαθητές.

Επιμελητές του φετινού Avant-Garde Tudela ήταν οι Χόρχε Ροντρίγκεθ Χεράντα (εμπνευστής της πρωτοβουλίας), Αρκάτι Ποτς και Χαβιέρ Γκόμεθ Βιντάλ οι οποίοι πιστεύουν ότι η αστική τέχνη είναι ασύγκριτο εργαλείο για τη μεταμόρωση του δημόσιου χώρου. Ένα εργαλείο που έχει την εξαιρετική ικανότητα να διαμορφώσει την ταυτότητα ενός μέρους.

«Στον δρόμο, κάθε έργο συγχωνεύεται με τη μορφολογία και γεωμετρία της πόλης: σε καλλιτεχνικό επίπεδο, είναι ένα εξαιρετικά γόνιμο έδαφος» υπογράμμισε ο Αρκάντι Ποτς, σχολιάζοντας την Avant-Garde Tudela 2018, που στόχευε στην έκθεση έργων που θα φιλοτεχνούντο από καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική σκοπιά. «Αν ενώσεις τα πάντα, καταλήγεις στον δρόμο, εκεί όπου είναι οι άνθρωποι» τόνισε.

Πηγή