Στην Πρέβεζα σήμερα η εκκίνηση του 47ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018

Μια σειρά από πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα , θα βρεθούν στην Πρέβεζα την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του “Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018”, που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο.

Το Ράλλυ οργανώνεται κάθε χρόνο -εδώ και περίπου 46 χρόνια- με συμμετοχές από όλον τον κόσμο. Ειδικότερα η εκκίνηση του Ράλι θα γίνει στις 3.30 το μεσημέρι, από την παραλία της Πρέβεζας μπροστά από τα δικαστήρια και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Σπηλιάδου , Βαθύ, Λ.Ιωαννίνων για να καταλήξει στην συνέχεια στα Ιωάννινα, πρώτη μέρα της διαδρομής. Τα ιστορικά αυτοκίνητα θα βρίσκονται στην Πρέβεζα από τις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στο χώρο της εκκίνησης για όποιον θέλει να τα θαυμάσει και να τα φωτογραφήσει. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 1988 καθώς και πιστοποιημένα «young-timers» κατασκευής έως 1998. Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στα Ιωάννινα και κατά τη διάρκεια του ράλι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές διαδρομές τόσο στην ορεινή όσο και στην παραλιακή Ήπειρο, που θα συνδυάζουν την οδηγική απόλαυση με την περιήγηση των αξιοθέατων της περιοχής.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και έχει πολλούς Χορηγούς και Υποστηρικτές όπως τους Δήμους Πρέβεζας και Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο της Πρέβεζας, το Hotel Grand Serai, την Argo Travel, την Superfast Ferries, την Κατσιώχας ΑΕΒΕ, το Οινοποιείο Ζίτσας, την Honda, την Interamerican, την ΕΟΦΙΛΠΑ, το Ζαγόρι και την All4Ad.

Πηγή