Αιμοδοσία για τους πληγέντες από τη φωτιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από τη Σώφη Ζιώγου

Κεντρική φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ΑΡΧΕΙΟ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για αίμα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Σε επικοινωνία με το Θριάσιο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα με το Αιματολογικό Τμήμα, μας ενημέρωσαν ότι ήδη 12 εγκαυματίες από την Ανατολική Αττική νοσηλεύονται στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά στην αιμοδοσία, ήδη την Τρίτη έγιναν 200 αιμοληψίες ενώ μέχρι το πρωί της Τετάρτης 60 άτομα, σύμφωνα και με πληροφορίες χρηστών του διαδικτύου που επικοινώνησαν μαζί μας, βρίσκονταν ήδη στο νοσοκομείο για να συνεισφέρουν αίμα.

Η αιμοδοσία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μέχρι και τις 19:40 καθημερινά ωστόσο παράκληση του τμήματος της αιμοδοσίας είναι να μην μεταβεί όλος ο κόσμος τις πρώτες μέρες, καθώς το αίμα δεν μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας ενημερώνει ότι η αιμοληψία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβρη, οπότε παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα να το κάνουν σε δεύτερο χρόνο.

Παράλληλα, εκτός από το Θριάσιο, αιμοδοσίες γίνονται στα Νοσοκομεία «Η ΕΛΠΙΣ», ΚΑΤ, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Γεννηματά και Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, όπου και εκεί υπήρξε άμεση ανταπόκριση του κόσμου.

Υπενθυμίζεται δε, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, όποιος πολίτης θέλει μπορεί να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, λέγοντας το αίμα θέλει να σταλεί στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Πηγή