3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο στην Πρέβεζα

Από 22 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία (Παράρτημα Πρέβεζας) σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας.

Η ΕΦΕ Πρέβεζας μετρά ήδη 10 χρόνια ζωής και πολιτιστικής δράσης στον χώρο της φωτογραφίας και από το 2016 διοργανώνει Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο με την αρωγή του ΤΕΙ Αθήνας και το τμήμα φωτογραφίας και οπτικοακουστικών του ΑΠΘ (Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών).

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε και πέρσι και ήταν ακόμη πιο διευρυμένο με την παρουσία 206 δημιουργών και κοινού από την Πρέβεζα, την Ήπειρο αλλά και την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Προβολές βίντεο καταξιωμένων καλλιτεχνών και νέων δημιουργών, στρογγυλά τραπέζια για την σταθερή και την κινούμενη εικόνα από διακεκριμένους καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας και άλλες δράσεις ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν και τα δύο χρόνια (και αναμένεται να είναι και φέτος ) ο καθηγητής του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας και βραβευμένος φωτογράφος Γρηγόρης Βλασσάς.

Για την φετινή χρονιά οι στόχοι είναι ακόμη υψηλότεροι και μέσα από το Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ομορφιές της Πρέβεζας σε ανθρώπους οι οποίοι με την σειρά τους θα “αποτυπώσουν” μέσα από τον φακό τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα “χρώματα” της πόλης.

Πηγή