Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για επισκέπτες φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές

Με τη χρήση του διεθνούς δικτύου eduroam

Μετά από συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), η πόλη της Αθήνας θα προσφέρει σε επιλεγμένους χώρους, στους επισκέπτες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο, ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα, με τη χρήση του διεθνούς δικτύου eduroam (educational roaming).

Η Τεχνόπολη και το Σεράφειο είναι οι δύο πρώτοι χώροι που προσφέρουν πρόσβαση στο eduroam, ενώ σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία.

Ταυτόχρονα, το ΕΔΕΤ ανακοίνωσε ότι εγγυάται την αυτόματη και ασφαλή σύνδεση με το διαδίκτυο για κάθε χρήστη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέσα από την ταυτοποίηση και την προστασία των στοιχείων του, σε οποιοδήποτε υποστηριζόμενο σημείο ασύρματης πρόσβασης eduroam.

Το eduroam αναπτύχθηκε για την διεθνή ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Προσφέρει στα μέλη των ιδρυμάτων και των οργανισμών που συμμετέχουν σε αυτό σύνδεση στο διαδίκτυο, όταν επισκέπτονται άλλα συμμετέχοντα ιδρύματα ανά τον κόσμο, όπως πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και πολιτιστικούς φορείς.

Η υπηρεσία περιαγωγής eduroam υποστηρίζεται και αναπτύσσεται από το πανευρωπαϊκό ακαδημαϊκό και ερευνητικό δίκτυο GEANT.

Στην Ελλάδα, στο δίκτυο eduroam συμμετέχουν 75 οργανισμοί, στους οποίους περιλαμβάνονται 18 πανεπιστήμια, 6 ΤΕΙ, 11 ερευνητικά κέντρα, 31 δημόσια νοσοκομεία και δύο πολιτιστικοί φορείς, που προσφέρουν ασύρματη κάλυψη σε 142 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο αρχαιολογικών χώρων, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες χρήστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή