«2ο Odyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη» από την ODYSSEA CLUB και την Μάγδα Χορμόβα

Το “2ο Odyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη” είναι προ των πυλών και από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017, παγώνουμε το χρόνο και γυρίζουμε πίσω στα χνάρια του ΟΔΥΣΣΕΑ, αναβιώνοντας το ομηρικό ταξίδι με στόχο την αφύπνηση και μεταφέροντας το μήνυμα “ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΘΑΚΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!”

Το «2ο Odyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη» είναι το δεύτερο μεγάλο project του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ODYSSEA CLUB, με πολιτιστικό, πολυπολιτισμικό, ανθρωπιστικό και αθλητικό προσανατολισμό και με κύριο στόχο την Αναβίωση του Ομηρικού Ταξιδιού και τις εμπειρίες του Οδυσσέα, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η προηγούμενη εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση ήταν η «1η Παγκόσμια Συνάντηση εν πλω, φορέων που πραγματοποίησαν Ομηρικά ταξίδια». Το τριήμερο ταξίδι της «1ης Παγκόσμιας Συνάντησης εν πλω», ακολούθησε την διαδρομή: Πάτρα – Κεφαλονιά – Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα- Κεφαλονιά – Ιθάκη – Πάτρα, ιχνηλάτησε και παρουσίασε τις ξέχωρες διαστάσεις του ταξιδιού, ενώ παράλληλα, έφερε κοντά, 250, διαφορετικών ειδικοτήτων και αντικειμένου επιστήμονες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σε μια πολυδιάστατη προσέγγιση της Ομηρικής μορφής του Οδυσσέα και του ταξιδιού…

Εμπνευστής και ψυχή της διοργάνωσης είναι η Μάγδα Χορμόβα, Πρόεδρος του ODYSSEA CLUB, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Οδύσσεια του Ομήρου είναι ένα έργο που ανά τους αιώνες έχει διδάξει και εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη μας. Ο Οδυσσέας του Ομήρου ήταν και παραμένει από τα παιδικά μου χρόνια ο ήρωας μου, η μορφή που με ενέπνευσε και πάντα με εμπνέει. Τον Αύγουστο του 2005 οραματίστηκα την ιδέα του Odyssea. Στην απόφασή μου να υλοποιήσω το όραμα μου βρήκα συνοδοιπόρους και το 2006 συστήσαμε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σειρήνες», με κύριο σκοπό την αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα, με την συμμετοχή του κόσμου, μέσα από πολλές συμμετοχικές δράσεις και ταυτόχρονη προσαρμογή του στην σύγχρονη πραγματικότητα. Σήμερα πλέον μετεξελιχθήκαμε και ονομαζόμαστε Odyssea Club».

Φέτος το «2ο Odyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη», συμβολικά ξεκινά από την κατάληξη του πραγματικού ταξιδιού του Οδυσσέα, δηλαδή από την Κέρκυρα και την Ιθάκη. Η διαδρομή ξεκινά από την Κέρκυρα, συνεχίζεται στους Παξούς και καταλήγει στην Ιθάκη, ενώ σε κάθε σταθμό θα αναβιώνεται μία υπαίθρια αρχαία αγορά στην οποία θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

Η κυρία Μάγδα Χορμόβα και οι συνεργάτες της σας προσκαλούν να βιώσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία δηλώνοντας σήμερα συμμετοχή στο: www.odyssea.club, info@odyssea.club & se.irina@hotmail.com.