Αιτήσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε δύο νέες κοινωνικές δομές στο Δήμο Λευκάδας

Με στόχο την καταπολέμηση των επιπτώσεων της φτώχειας και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, Equal Society σε σύμπραξη με τον Δήμο Λευκάδας  ξεκινούν τη λειτουργία δύο πολυεπίπεδων κοινωνικών δομών αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση και ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του τοπικού πληθυσμού του νησιού της Λευκάδας.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου και η Δομή Λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Λευκάδας της Equal Society, ανοίγουν τις πόρτες τους  και μέσα από καθημερινές ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, σίτισης, παροχής φαρμακευτικού υλικού και πληροφόρησης στοχεύουν στην άμεση αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης.

Ουσιαστικός και πρωτεύοντας στόχος του κοινωνικού φαρμακείου που στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Θ. Στράτου 1, έναντι ΟΤΕ, είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων κατ΄ αρχήν σε 100 άτομα.

Η δομή παροχής γευμάτων που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Παξών και τον Οίκο Πρόνοιας (Γηροκομείο Λευκάδος) έχει ως κεντρικό άξονα την παροχή γευμάτων σε σταθερή και τακτική βάση σε 100 φτωχά άτομα και νοικοκυριά.

Οι δύο κοινωνικές δομές θα αναπτυχθούν σύμφωνα με το μοντέλο της ολιστικής προσέγγισης και υποστήριξης των επισκεπτών. Εξυπηρετούμενοι των υπηρεσιών είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Λευκάδας, που λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών 3ων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Όσοι ανήκετε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μπορείτε να υποβάλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής στη διεύθυνση Γουλιέλμου Δαίρπφελδ και Δημ. Βερροιώτη, κεντρική πλατεία Λευκάδας. Περισσότερες πληροφορίες στην κοινωνική λειτουργό, κα. Ράνια Γράψα στο τηλέφωνο :  26450.22578 ή στο 211.7051841.