Στo Pipoll η γνώμη σας «μετράει»!

Από τον Πέτρο Κηπουρόπουλο

Πώς θα σας φαινόταν ένα app που «μιλάει» ελληνικά και ζητά καθημερινά τη γνώμη σας πάνω σε ένα ζήτημα της επικαιρότητας; Ε, τι περιμένετε; Κατεβάστε το!

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να πείτε καθημερινά τη γνώμη σας σε θέματα πάσης φύσεως με ένα άγγιγμα στην οθόνη του smartphone σας; Να καταγράψετε την άποψή σας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω ενός αξιόπιστου και εύκολου στη χρήση app; Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Pipoll!

«Όταν η εξουσία ακολουθεί την κοινή γνώμη, είναι ισχυρή. Όταν τη χτυπάει, τότε πέφτει», είχε πει κάποτε ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Αλφρέ ντε Βινύ κι αν στις αρχές του 19ου αιώνα οι πολιτικοί διατείνονταν πως άκουγαν όσους περισσότερους μπορούσαν, σήμερα, με την τεχνολογία να έχει πραγματοποιήσει άλματα, δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία. Ένα τέτοιο αλματάκι είναι και το Pipoll, ένα app που θα κατεβάσετε δωρεάν από το App Store και το Google Play σε iOS και Android αντίστοιχα.

Το Pipoll λοιπόν διεξάγει έρευνες, τα pips, μέσα από τα οποία καταγράφει την κοινή γνώμη για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα. Αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής πραγματικότητας (κοινωνία, lifestyle, οικονομία, παιδεία, αγορά κ.α.) ενώ το σύνολο των απόψεων αποτυπώνεται σε ποσοστά. Για τη συμμετοχή σας, δεν έχετε παρά να δείτε το ερώτημα της εκάστοτε ημέρας και να επιλέξετε την απάντηση που σας εκφράζει περισσότερο. Κάποια ερωτήματα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ενώ άλλα παραμένουν διαθέσιμα για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

2017.4.30-mesa-1

Η συμμετοχή στο Pipoll είναι ανώνυμη. Για να συνδεθείτε δίνετε απλά το email σας χωρίς να επιτρέπεται log out και αυτό για να διασφαλιστεί πως κάθε χρήστης θα ψηφίζει από μία φορά –προκειμένου τα αποτελέσματα να απεικονίζουν την πραγματικότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Σε κάθε pip θα βλέπετε παράλληλα και τον αριθμό των ψήφων ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να τροποποιήσετε την επιλογή σας –οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν κατά λάθος «κλικ». Αν θελήσετε δε να προτείνετε και στους φίλους σας μέσω social δικτύων να ψηφίσουν κι αυτοί σε ένα pip, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα share –μην ανησυχείτε, η επιλογή σας δεν θα είναι εμφανής.

Αν και διανύει τα πρώτα του βήματα, το Pipoll έχει ήδη ξεκινήσει να συσπειρώνει γύρω του μια ενθουσιώδη κοινότητα, με το κάθε pip να αριθμεί μερικές εκατοντάδες συμμετοχές. Με όλα αυτά που βλέπει γύρω του καθημερινά, είναι ηλίου φαεινότερο πως ο κόσμος έχει ανάγκη πλέον να πει τη γνώμη του –και apps σαν το Pipoll του επιτρέπουν να κάνει ακριβώς αυτό, εύκολα και γρήγορα. Το αν τον ακούει κανείς βέβαια είναι άλλο θέμα…

 Πηγή