Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πλατεία Αττικής μεταμορφώνεται από τους Atenistas

Μια ομάδα 6 ατόμων διαμόρφωσε το χώρο κάνοντάς τον πιο φιλικό σε όσους περνούν από κει

Οι Αtenistas σε συνεργασία με καλλιτέχνες δημιούργησαν τα atenInstants”, δηλαδή δράσεις μικρής κλίμακας που σκοπό έχουν να προσθέσουν το στοιχείο της έκπληξης στον κάτοικο και διαβάτη μιας περιοχής.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οι Atenistas λοιπόν, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξει όψη ο μικρός πεζόδρομος της οδού Σηλυβρίας, ενός από τα στενά της οδού Λιοσίων κάτω απ’ το Μετρό Αττική. Καμβάς ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα.

Μια ομάδα 6 ατόμων διαμόρφωσε το χώρο κάνοντάς τον πιο φιλικό σε όσους περνούν από κει. Παγκάκια τοποθετήθηκαν στον πεζόδρομο ενώ παράλληλα βάφτηκαν τα παρτέρια και καθαρίστηκε ο χώρος από σκουπίδια που ήταν πεταμένα. Αλλά αυτό δεν θα αρκούσε, αν δεν φρόντιζαν να προσθέσουν και.. τέχνη στην πόλη! Ο Street Artist, Achilles δημιούργησε στον μπλεγκρί καμβά μια σύνθεση με 3 ανδρικά προφίλ και εντός τους 3 συναιθήματα γυναικείων προσώπων.

Μετά από 5 ώρες συλλογικής εργασίας ο χώρος ήταν διαφορετικός, με τους κατοίκους κάθε ηλικίας να σταματούν και να είναι υποστηρικτικοί απέναντι στην προσπάθεια αυτή. Μια γειτονιά κατάφερε να αλλάξει πρόσωπο σε μία ημέρα και οι Atenistas μάς μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα: «Νομίζουμε αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να έχει κάθε δημοτική υπηρεσία, την καθημερινότητα του πολίτη και πως την βελτιώνουμε στα μικρά. Κι επίσης να δίνεται με ενεργή υποστήριξη σε street artists να εμπλουτίζουν με καλή τέχνη οπτικά την πόλη, αυτό θέλουν να κάνουν τα atenInstants μας».

Πηγή