Αισιόδοξα μηνύματα και από την Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε  στην έκθεση τουρισμού Sajam Turizma 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας από 23/02/2017 έως 26/02/2017.

Η συμμετοχή μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύπλευρων ενεργειών της ΠΙΝ για την τουριστική της προβολή, η οποία πέραν του γενικού στόχου να φέρνει όλο και πιο κοντά την προσφορά με τη ζήτηση  αλλά και ειδικότερα επειδή τόσον η αγορά αυτή, όσον και οι υπόλοιπες Βαλκανικές, χαρακτηρίζονται και ως «Χώρες πηγές” του οδικού τουρισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι  ότι τόσον οι ιστορικοί δεσμοί, όσον και η απόσταση που μειώνεται με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού,  μας δίνουν ιδιαίτερο πλεονέκτημα ως νησιωτικοί προορισμοί.

Οι συναντήσεις με Tour Operators, αλλά και η ζήτηση του διαφημιστικού και πληροφοριακού υλικού στο περίπτερο της ΠΙΝ, προεξοφλούν μια ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση Σέρβων τουριστών – επισκεπτών στα Ιόνια Νησιά.

Ο Αντιπερ/ρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος σε συνέντευξη στο χώρο του περιπτέρου της ΠΙΝ.

Μάλιστα η πρωτόγνωρη για την αγορά αυτή, ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων από την ΠΙΝ, με γιγαντοαφίσα τύπου trivision (τρισδιάστατη – πρισματική ) στη γέφυρα Ada Bridge, καθώς και στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου (από 15/04 έως 01/08) αλλά και άλλες δράσεις (δημοσιογράφοι, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ), θα μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας με την Υφυπουργό κ. Renata Pindzo και τη Γενική Γραμματέα κ. Tatjana Matic, σε ένα γόνιμο διάλογο, με  ανταλλαγή απόψεων για την καλλίτερη το δυνατόν επιλογή από κοινού ενεργειών σε διαχρονική βάση, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος στο Υπουργείο Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας με την Υφυπουργό κ. Renata Pindzo και τη Γενική Γραμματέα κ. Tatjana Matic

Επίσης δόθηκαν και  συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια της Σερβίας.

Στο περίπτερο της ΠΙΝ παραβρέθηκαν  οι κ.κ  Κων/νος Νικολούζος και Βασίλειος Καββαδίας, Δήμαρχος Κέρκυρας και Αντιδήμαρχος Τουρισμού  της Κέρκυρας αντίστοιχα και αρκετοί επιχειρηματίες. Επίσης το περίπτερο επισκέφτηκαν ο πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Ηλίας Ηλιάδης, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στη Σερβία κ. Σοφία Λαζαρίδου, αλλά και τουριστικοί πράκτορες  και επιχειρηματίες από την  περιφέρεια μας.  Εκπρόσωπος της ΠΙΝ ήταν ο κ. Γιάννης Λέσσης από την Π.Ε Κέρκυρας.

Πηγή