Δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Ιαπωνία ζουν στον πιο γοητευτικό «οίκο ευγηρίας» που έχετε δει ποτέ

Από τη Νάγια Κωστιάνη

Στην περιοχή Shizuoka, τη λεγόμενη και «Ριβιέρα της Ιαπωνίας», χτισμένο μέσα στη βαθιά βλάστηση του καταπράσινου δάσους, βρίσκεται ένας μικρός οικισμός από μικρές, παράξενες εξοχικές κατοικίες. Μοιάζουν με σκηνές, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα πολυτελή ξύλινα σπίτια που συνθέτουν το Jikka, τον ίσως πιο γοητευτικό «οίκο ευγηρίας» που έχετε δει ποτέ.

Σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Issei Suma από το Τόκιο, ο εν λόγω οίκος ευγηρίας αποτελείται από υπέροχες κατοικίες που δένουν τέλεια με τη φύση που τις περιβάλλει ενώ προσφέρουν όλες τις απαραίτητες σύγχρονες ανέσεις στο εσωτερικό τους.

O Jikka σχεδιάστηκε για δύο γυναίκες στην έκτη δεκαετία της ζωής του που ήταν έτοιμες να βγουν στη σύνταξη, μία κοινωνική λειτουργό και μια μαγείρισσα. Κατασκευασμένος σχεδόν εξ ολοκλήρου από σκυρόδεμα και ξύλο και καλύπτοντας μια έκταση 100τ.μ., ο οίκος ευγηρίας περιλαμβάνει κουζίνα, τραπεζαρία, κοινό υπνοδωμάτιο, ξενώνα και μπάνιο. Διαθέτει μέχρι και μια πισίνα σε σπιράλ μορφή, στην οποία έχουν πρόσβαση και άτομα με αναπηρία, έτσι ώστε οι ένοικοι να έχουν μία ακόμα απολαυστική δυνατότητα χαλάρωσης. Εκτός από τη στέγαση των ηλικιωμένων, στον Jikka ετοιμάζονται και παραδίδονται γεύματα και στους ηλικιωμένους των γύρω περιοχών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την υπέροχη και ιδιαίτερη αυτή κατοικία:

Φωτογραφίες: Takumi Ota

via