«Χάνσελ και Γκρέτελ» στη Λευκάδα

Παρασκευή 21 Ιουλίου
Ώρα 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστοπούλου μετά την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», έρχεται τώρα με καινούργιο έργο, το αριστουργηματικό παραμύθι των Αδερφών Γκρίμ «Χάνσελ & Γκρέτελ», όπου τη σκηνοθεσία του έργου έχει κάνει ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων Χάρης Ρώμας!

Η διασκευή έγινε από τους Χάρη Ρώμα & Βαγγέλη Δουκουτσέλη που φιλοδοξούν να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά, ότι στην πάλη ενάντια στο κακό η μεγαλύτερη άμυνα είναι η δύναμη της οικογένειας.Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο Κιόσκι στον πεζόδρομο και στα ψιλικά «Vathis Kiosk». Προπώληση 8 ευρώ και Ταμείο 10 ευρώ.

Υπάρχει βέβαια η μάγισσα που προσελκύει τα παιδιά στο ζαχαρωτό σπίτι για να τα φάει, όμως εδώ η μάγισσα έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε όμορφη γυναίκα! Κι αυτό γιατί το κακό στη πραγματική ζωή έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε κάτι όμορφο και ελκυστικό. Επίσης ο πιστός γάτος της μάγισσας που είναι το κωμικό στοιχείο του έργου, παλεύει συνεχώς μέσα του με την συνείδησή του.
Τα υπέροχα αδερφάκια Χάνσελ & Γκρέτελ, αθώα άλλα έξυπνα, με ένα πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ τους και με τη διαρκή θέληση να στηρίξουν το χήρο πατέρα τους, δεν καταφέρνουν να τον προστατέψουν από τα μάγια της σατανικής αλλά και γοητευτικής μάγισσας.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστοπούλου έχει τη βασική πεποίθηση ότι τα δυνατά μηνύματα που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά μέσω της παιδικής παράστασης, είναι πιο αποτελεσματικά όταν η παράσταση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και όχι στείρα διδακτικό. Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται και να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα έντεχνα να περνούν μέσα τους οι μεγάλες αξίες που πρέπει να τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Επιμένουμε στην αυστηρή επιλογή και εκπαίδευση των κατάλληλων ηθοποιών που μπορούν να αποδώσουν τέλεια τους ρόλους τους και την υψηλή αισθητική της παράστασης. Εγγύηση για αυτό είναι οι παρακάτω συντελεστές:

Σκηνοθεσία Χάρης Ρώμας (για 8η χρονιά στο παιδικό θέαμα)
Μουσική του πολύ αγαπητού Γιάννη Ζουγανέλη
Τις χορογραφίες έκανε η, πολλά υποσχόμενη, νέα χορογράφος, Μόνικα Κολοκοτρώνη

xansel kai gretel