Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην πρώτη θέση αύξησης αφίξεων με 13,20%

Δελτίο Τύπου

Μετά τα αποτελέσματα αφίξεων του Οκτώβρη, τα Ιόνια Νησιά κλείνουν την τουριστική περίοδο 2016 ευρισκόμενα στην πρώτη θέση, με άνοδο στο ποσοστό αφίξεων (σε σχέση με το 2015) κατά 13,20%.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο κατά 31,80 %, το Άκτιο 84,20 %, η Κεφαλονιά 37,70% και η Ζάκυνθος 51,00% , κάτι που σηματοδοτεί κάποια θετικά βήματα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.Όπως έχουμε ήδη αναφέρει και άλλοι δείκτες παρουσίασαν μεγάλη άνοδο, όπως οι αφίξεις από το εσωτερικό (ενδεικτικά Οκτώβριος 2016 – Ζάκυνθος +38,60%, Κέρκυρα +19,30%). Επίσης οι αφίξεις από τα λιμάνια της Ιταλίας στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου ξεπέρασαν το +50% σε οχήματα και επιβάτες και η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα είναι στο +15% μέχρι στιγμής.

Πολλές μεγάλες τουριστικές μονάδες έμειναν ανοιχτές ως τα τέλη του Οκτώβρη, ενώ σε προηγούμενα έτη έκλειναν στις αρχές ή τα μέσα του Οκτώβρη.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής της, θα συνεχίσει τις προσπάθειες τόσο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και για τη βελτίωση και εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, με στόχο την αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης του τουρίστα-επισκέπτη και το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ