Εκδήλωση: “Παιδιά και νέοι γνωρίζουν τον Άγγελο Σικελιανό”

Στο πλαίσιο του ευρύτερου παιδαγωγικού προγράμματος “Παιδιά και νέοι γνωρίζουν τον Άγγελο Σικελιανό” και με αφορμή την επέτειο των 140 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, το βιβλίο «Άγγελος Σικελιανός, ένας ονειροπόλος ποιητής» των Φωτεινής Κωστάκου και Δέσποινας Πικοπούλου, της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε. Πρόκειται για εμπλουτισμένη επανέκδοση εντύπου του μουσειοεκπαιδευτικού προγράμματος «Συνομιλώντας με τον Άγγελο Σικελιανό», μιας πολυεπίπεδης δράσης της «ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία» που υλοποιήθηκε το 2021 σε επιστημονική επιμέλεια των συγγραφέων, με την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ. και την συνεργασία του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού και του Δήμου Λευκάδας και που ακόμη λειτουργεί δωρεάν στο Μουσείο Άγγελου Σικελιανού.

Το βιβλίο «Άγγελος Σικελιανός, ένας ονειροπόλος ποιητής» με πλούσια εικονογράφηση και ακουστικές δραματοποιημένες αφηγήσεις στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, αλλά και με τις αυθεντικές φωνές των πρωταγωνιστών του, του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού, βασίζεται στο έργο και την παραμυθένια ζωή του ποιητή, απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους και εισάγει με ευχάριστο και ευρηματικό τρόπο στην ποίηση και την ουμανιστική κοσμοθεωρία του μεγάλου λευκάδιου διανοητή. Την παρουσίαση του βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους συγγραφείς και εκπαιδευτικούς, προλογίζει και συντονίζει ο διακεκριμένος λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Φαλκώνης.

Θα ακολουθήσει η παραμυθική όπερα «Του Άγγελου Μούσες» από τη θεατρική ομάδα “Πεφταστέρια” (μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας) υπό την καλλιτεχνική Δ/νση της Δρ. Φ. Κωστάκου (Λιμπρέτο / Διδασκαλία / Σκηνοθεσία / Σκηνικά-Κοστούμια / Χορογραφία), και με μουσική Δημήτρη Καθαρόπουλου. Στο ρόλο του Άγγελου Σικελιανού ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός και στο πιάνο η Μαρία Βέργου.

Το εν λόγω θεατρικό δρώμενο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος για τον ποιητή με τον τίτλο «Παιδιά και νέοι γνωρίζουν τον Άγγελο Σικελιανό…» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κορινθίας, το Σύλλογο Γυναικών Αγ. Θεοδώρων (Πολιτιστικό-Εκπαιδευτικό) και το 1ο Λύκειο Ιλίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

*Θεατρική ομάδα «Πεφταστέρια»:

Βαγγέλης Δεληγιώργης & Γιάννης Φραγκοδημητρόπουλος (Άγγελος Σικελιανός), Ανθούλα Συριοπούλου (Εύα Palmer- Σικελιανού, ανυφάντρα),

Ιωάννα Δούβλη Τζανή (θεά Αφροδίτη),

Κατερίνα Δημητρίου (Αριάδνη, Νηρηίδα),

Κυριάκος Κυπριανός (θεός Διόνυσος),

Κασσιανή Μανωλιτσάκη (Νηρηίδα, Αρχαία Κόρη),

Ορέστης Κοκολάκης & Χρήστος Σταυριανός (Τυρρηνοί Πειρατές).