Θεατρική παράσταση από τους Scratch Theatre Company στο Νιοχώρι

Ο ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση με τίτλο: “ΑΓΟΡΟΜΑΝΑ” η οποία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο παλιό σχολείο στο Νιοχώρι στα πλαίσια του Φεστιβάλ “GENESIS“.

Βασισμένο στο καταξιωμένο podcast της Αφροδίτης Μητσοπούλου, το οποίο συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2021, το “Αγορομάνα” εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της σύγχρονης γονεϊκότητας, της κοινωνικής απομόνωσης και των ρόλων των δύο φύλων.

Η ιστορία φέρνει στο φως το συχνά παραγνωρισμένο ζήτημα της μαιευτικής βίας μέσα από την οδυνηρή εμπειρία μιας νέας μητέρας.

Καθώς αντιμετωπίζει τις πιέσεις να συμμορφωθεί με τις κοινωνικές προσδοκίες, αφήνεται να τα βγάλει πέρα μόνη της, εγκαταλελειμμένη από τους θεσμούς και χωρίς υποστήριξη από έναν σύντροφο απορροφημένο από τη δουλειά.

Η παράσταση, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό με μεγάλη τρυφερότητα για τις γυναίκες – μητέρες ή όχι, επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια της μητρότητας πέρα από κοινωνικές και πατριαρχικές επιταγές.

Με δομικά συστατικά το χιούμορ και τον ρεαλισμό, διαμορφώνεται τελικά ένα ιδιότυπο ύφος μεταξύ standup comedy, ντοκιμαντέρ και μουσικής παράστασης, προσφέροντας στο κοινό μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία.

Ελάτε να μοιραστούμε μαζί αυτή την ισχυρή και προκλητική παράσταση.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλ : 6981954556