Έκθεση φωτογραφίας-ζωγραφικής από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας σας προσκαλεί  στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα “ο νους μας των εικόνων σμιλευτής” που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης στην Πλατεία Μαρκά.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 08.30 μ.μ.

Επίσης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

Την Παρασκευή 4 οκτωβρίου 2024 08.00 μ.μ.

θα γίνει διαδραστική ψηφιακή παρουσίαση των έργων ζωγραφικής από τον καθηγητή και ζωγράφο Κώστα καλέντζη.

Είσοδος ελεύθερη 

Δυο λόγια για την έκθεση:

Στην έκθεση παρουσιάζεται συλλογή φωτογραφιών από τον φωτογράφο και καθηγητή Κων/νο Σοφιανό στις παραλίες της Ηπείρου. Σε αυτές η θάλασσά μας σμίλευσε με εργαλεία τον χρόνο και το κύμα, ανεπανάληπτης ομορφιάς γλυπτά από κομμένα ξύλα που ταξίδευσαν μέσα από τα ιστορικά μας ποτάμια ως τη θάλασσα. Παρουσιάζονται στις φωτογραφίες του Σοφιανού ανόθευτες οι αποτυπώσεις της στιγμής σε κάδρο ιδιαίτερης αισθητικής αξίας.

Από την συλλογή του Σοφιανού ο καθηγητής και ζωγράφος Κώστας Καλέντζης (www.kalentzis.gr) με τη χρήση του iPad Pro και της ηλεκτρονικής του γραφίδας, διαμόρφωσε εικαστικά έργα ιδιαίτερης αισθητικής, διατηρώντας όμως αναλλοίωτο το φωτογραφικό περιεχόμενο.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου, από τον Κώστα Καλέντζη στη  διαδραστική ψηφιακή παρουσίαση περιγράφεται το ταξίδι της εικόνας από το περιβάλλον στον εγκέφαλο και η σμίλευσή από το νου μας.