“Βραδιά παραμυθιών δίπλα στο φούρνο” από τον Μελάνυδρο στο Νιοχώρι

Η ομάδα “Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού, Παραμυθάδες”,

με έδρα την Καβάλα θα ταξιδέψει στη Λευκάδα για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με αφηγήσεις παραμυθιών από όλη την Ελλάδα.

Οι Παραμυθάδες ιδρύονται το 2011 στην Καβάλα με σκοπό να μας θυμίσουν τη δύναμη που κρύβεται στα παραμύθια και ιδιαίτερα σε αυτά της παράδοσής μας.

Η ομάδα δραστηριοποιείται σε σχολεία, ιδρύματα, συλλόγους, παιδικές βιβλιοθήκες, φεστιβάλ, δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κ.α.

Έχει πραγματοποιήσει εξαήμερο φεστιβάλ με έκθεση παιδικού βιβλίου, παραστάσεις Καραγκιόζη, παρουσιάσεις ντοκυμαντέρ και ομιλίες σχετικά με το παραμύθι.

Στο “ταξίδι” τους όμως ανακάλυψαν ότι βρέθηκαν σε έναν ωκεανό πληροφοριών και παραμυθιών.

Αναζήτησαν έτσι ιστορικές πληροφορίες για τα παραμύθια και παράλληλα έκαναν μεγάλη έρευνα γύρω από τα παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια.

Από τότε έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό προσπαθώντας να διατηρήσουν την παράδοση αυτή ζωντανή.

Στόχος τους είναι να θυμηθούν και να θυμίσουν στους άλλους, την δύναμη που κρύβουν μέσα τους τα παραμύθια και ιδιαίτερα αυτά της λαϊκής παράδοσης!

Στους αλλοτινούς καιρούς ένα απο τα σημεία που ακουγόταν τα παραμύθια, ήταν οι φούρνοι.

Ελάτε λοιπόν να αφουγκραστούμε παραμύθια και ιστορίες, θρύλους και μύθους… πλάι σε έναν αληθινό φούρνο περιμένοντας να βγουν τα φαγητά!!

Προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους νωρίτερα, στις 17:00 να ξυλοφουρνίσουμε μυρωδάτες πίτσες στον φούρνο του σχολείου μας: “once upon a pizza”!

Με την εθελοντική προσφορά των

– Connect Ionian

– Food Path

– Palaiochori

Η εκδήλωση θα αποτελέσει το τελευταίο μέρος του φεστιβάλ *GENESIS* και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Τηλ 698 195 4556