“Γεννητούρια: ιστορίες του χωριού” από τον Μελάνυδρο στο Νιοχώρι

Ο ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ σας προσκαλεί την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο σχολείο στο Νιοχώρι σε μια αποσπερίδα αφήγησης με τίτλο : Γεννητούρια! Ιστορίες του χωριού!

“…Σάββατο, 7 Γενάρη του 2023, βράδυ στο Νιοχώρι, ένα ορεινό χωριό της Λευκάδας, 20 κατοίκων, οι περισσότεροι εραστές της Λευκάδας και των βουνών της, της φύσης, της φιλοξενίας που τους έδειξε ο τόπος, της ελευθερίας που γεύτηκαν και εδραίωσαν με το να επιλέξουν για πατρίδα τους, το ορεινό αυτό χωριό…

Αέρας και λίγο παραπάνω κρύο απ’ ότι στα κάτω χωριά, τα τζάκια και οι ξυλόσομπες καίνε, ο ρυθμός της φύσης χερουβικός μα οι κάτοικοι ανήσυχοι. Το κλάμα ενός μωρού αντηχεί στο βουνό, όλοι οι κάτοικοι ανασαίνουν ξανά ήρεμα και ένα γλυκό χαμόγελο απλώνεται στα χείλη όλων.

Μετά από 20 και βάλε χρόνια γεννήθηκε το πρώτο μωρό στο Νεοχώρι με παραστάτισσα μια μαμή, μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού του, πιο δίπλα η γιαγιά του που και εκείνη γέννησε τα παιδιά της στο Νεοχώρι που διάλεξε για πατρίδα της, στο σπίτι της πάλι με παραστάτες -και προστάτες- όλο το τότε χωριό .Ένα χωριό γεννιέται πάλι, η αλληλεγγύη των ανθρώπων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ένας νέος τρόπος ζωής γεννιέται…”

Αυτές και άλλες ιστορίες για την γέννηση, την μητρότητα, την αγάπη, το τρυφερό χάδι, την γλύκα ελάτε να μοιραστούμε σε μια αποσπερίδα αφήγησης, παραμυθιών, ιστοριών και αναμνήσεων με πλοηγό την θεατρολόγο και μέλος του συλλόγου μας Ηλέκτρα Μήτσουρα!

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συμμετοχή ελεύθερη

τηλ : 698 195 4556