Ο «Πλούτος» ζωντανεύει το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη θα “ζωντανέψει” στο Αρχαίο Θέατρο  Κασσώπης από το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο  του προγράμματος  “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”.

Με φυσικό φως και ήχο, το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, που κορυφώνει “κομψά” τον πειραματισμό του ποιητή με το κωμικό είδος, θα παρουσιαστεί σε 17 αρχαία θέατρα της χώρας στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Κασσώπη, το μικρό θέατρο Αμβρακίας στην Άρτα και τα Γίτανα στη Θεσπρωτία.

Η παράσταση σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου θα δοθεί στην Αρχαία Κασσώπη το Σάββατο 27 Ιουλίου  και ώρα 19.30.

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής (Πλούτος), Κατερίνα Παπανδρέου (Πενία, Ερμής), ΚατερίναΠατσιάνη (Χρεμύλος), Ελίνα Ρίζου (Βλεψίδημος, Χορός), Βασίλης Σαφός (Καρίων).

Τα δελτία εισόδου  θα διανέμονται  στο χώρο μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, με αντίτιμο το ποσό εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο.

πηγή