Έκθεση μεταλλογλυπτικής στην αίθουσα “Θ. Στάμος”

Μέσα από την έκθεση «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» ο Kωνσταντίνος Πιέτας μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μεταλλογλυπτικής, προσεγγίζοντας με τρόπο ανατρεπτικό, σκηνές από την καθημερινότητα, τη φύση, τη μηχανική και πολλά ακόμη θέματα. Τα έργα του μας ταξιδεύουν στο χώρο του φανταστικού, καταθέτοντας μια προσωπική, απόλυτα ανανεωτική ματιά αναφορικά με την γλυπτική μετάλλων.

Μέσα από τη γλυπτική του, ο Κώστας Πιέτας παντρεύει το παλαιό με το καινούργιο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο: οι επιρροές του είναι ένα μίγμα συνδυασμών από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, της τεχνολογίας, των επιστημών και της φύσης. Έτσι, ενώ η ματιά του είναι σύγχρονη, η τεχνική του παραμένει αυστηρά ρεαλιστική: η τέχνη του παρουσιάζει σκηνές με έμφαση στις λεπτομέρειες.

Εμπνεόμενος από την μεταλλογλυπτική μέσω της ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων, δίνοντας τους νέα μορφή αλλά και χρηστικότητα, μας προσκαλεί μέσα από τα έργα του να κοιτάξουμε με φρέσκια ματιά την εποχή μας, να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν μας, για να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον μας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ Θ.ΣΤΑΜΟΣ

11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 17.00-22.30