Πόρτο Κατσίκι, παράδεισος επί γης: Η μαγική παραλία του Ιονίου που για να φτάσεις πρέπει να κατέβεις 100 σκαλοπάτια!

Bρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Λευκάδας και προκαλεί δέος!

Βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού της Λευκάδας και μπορείς να την επισκεφτείς κατεβαίνοντας 100 σκαλοπάτια στην πλαγιά του βουνού.

Λευκοί κάθετοι βράχοι που προκαλούν δέος. Το Πόρτο Κατσίκι είναι μια παραλία απέραντη με μικρά βότσαλα που λαμπυρίζουν κάτω από το φως του ήλιου. Όσο για την θάλασσα.. απέραντη, μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα, κρυστάλλινη, βαμμένη με όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Αλλά για να φτάσεις σε αυτή θα πρέπει να κατέβεις 100 σκαλοπάτια σκαλισμένα στα βράχια. Σκαλοπάτια πολυφωτογραφημένα γιατί μία φωτογραφία εκεί έχει για φόντο όλο το υπερθέαμα του Ιονίου.

Όσο για την ονομασία Πόρτο Κατσίκι.. Λένε ότι οφείλεται σε Ιταλούς στρατιώτες που στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την θαλασσοταραχή, αγκυροβόλησαν το καΐκι που τους μετέφερε στο εσωτερικό του βράχου που προστατεύει την αμμουδιά από το βοριά.

Βγαίνοντας στην στεριά προσέγγισαν ένα μαντρί που υπήρχε λίγο παραπάνω για να περάσουν το βράδυ και ο βοσκός τους περιποιήθηκε σφάζοντας ένα κατσίκι για να φάνε. Έτσι έβγαλαν την ονομασία χρησιμοποιώντας το «πόρτο» για το χώρο που προστάτεψε το καΐκι τους και το «κατσίκι» που ικανοποίησε την πείνα τους.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν άλλες εκδοχές. Αλλά ποιος νοιάζεται; Μόνο ένα όνομα μπορείς να σκεφτείς αντικρίζοντας αυτή την ομορφιά… Παράδεισος!

Φωτογραφία εξωφύλλου: Ανδρέας Θερμός

πηγή