500.000 ευρώ χρηματοδότηση για την αγροτική οδοποιία του Δήμου Λευκάδας

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΣΤΗ  Δ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», με προϋπολογισμό 500.000,00€ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Π.Α.Α. 2014-2020”.

Προβλέπονται εργασίες βελτίωσης αγροτικών δρόμων του Δήμου Λευκάδας στην Δημοτική Ενότητα Λευκάδας στις κοινότητες Καλαμιτσίου, Τσουκαλάδων, Κατούνας και Αλεξάνδρου. Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα δοθεί μέριμνα για την σωστή απορροή των όμβριων υδάτων παραπλεύρως των δρόμων με την διάνοιξη – διαμόρφωση τάφρων ενώ για την εξασφάλιση του καταστρώματος των οδών το ασφαλτοσκυρόδεμα θα εγκιβωτιστεί με σκυρόδεμα. Παρακάτω αναφέρονται οι εργασίες που θα εκτελεστούν ανά κοινότητα.

  1. Καλαμίτσι

Προβλέπονται εργασίες για την βελτίωση του αγροτικού δρόμου στις θέσεις Παναγία των Κήπων – Λαγκάδα της κοινότητας Καλαμιτσίου Δήμου Λευκάδας. To μήκος του δρόμου είναι 515 μέτρα περίπου με μέσο πλάτος 3,50 μέτρα.

  1. Τσουκαλάδες

Προβλέπονται εργασίες για βελτίωση του αγροτικού δρόμου στις θέσεις Ρίζες – Σκαλιά της Κοινότητας Τσουκαλάδων Δήμου Λευκάδας. To μήκος του δρόμου είναι 763 μέτρα περίπου με μέσο πλάτος 3,00 μέτρα.

  1. Κατούνα

Προβλέπονται εργασίες για βελτίωση του αγροτικού δρόμου στην θέση Αμυγδαλιά της Κοινότητας Κατούνας Δήμου Λευκάδας. To μήκος του δρόμου είναι 1233 μέτρα περίπου με μέσο πλάτος 4,00 μέτρα.

 

  1. Νικιάνα

Προβλέπονται εργασίες για  την αποκατάσταση – βελτίωση αγροτικού δρόμου της Κοινότητας Αλεξάνδρου Δήμου Λευκάδας στην ευρύτερη περιοχή του κοιμητηρίου. Προβλέπεται να διαστρωθεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση και  ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Το μήκος του δρόμου είναι 650 μέτρα περίπου με μέσο πλάτος 4,50 μέτρα.

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός δήλωσε ότι: «Με την δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου, θα εξυπηρετείται καθημερινά σημαντικός αριθμός του αγροτικού πληθυσμού του δήμου μας. Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της πολύ μεγάλης παρέμβασής μας στην αγροτική οδοποιία, προϋπολογισμού 3.405.000,00€, που έχει ήδη δημοπρατηθεί».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ