Τα παγωμένα άνθη του Azuma Makoto

Στη δημιουργική πορεία του, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης ανθοσυνθέσεων Azuma Makoto έχει εκτοξεύσει μπουκέτα λουλουδιών στο διάστημα, έχει βυθίσει λουλούδια κάτω από την επιφάνεια του νερού και έχει διατηρήσει λουλούδια σε πάγο. Μετά το πρώτο έργο του με λουλούδια σε πάγο το 2021, ο Makoto επέστρεψε με μια νέα εγκατάσταση πάγου στο Χοκάιντο, τη «Frozen Flowers 2023» έπλεξε διαφορετικά είδη ζωηρόχρωμων λουλουδιών και τα κάλυψε με νερό που γρήγορα πάγωσε.

Στο τελευταίο έργο του στοχεύει στη μελέτη της μεταβαλλόμενης ζωής των λουλουδιών και στο πώς αυτά αλλάζουν σε ακραίες συνθήκες και σενάρια. Εδώ, διαφορετικά είδη λουλουδιών τοποθετούνται στο χιονισμένο τοπίο του Χοκάιντο, με τα χρώματά τους να συνεχίζουν να λάμπουν και να έρχονται σε αντίθεση με το λευκό τοπίο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη azumamakoto (@azumamakoto)

«Αποστολή μου είναι να διαλέγω λουλούδια και φυτά που είναι ήδη αρκετά όμορφα για να ανθήσουν σε ένα φυσικό χώρο και να τα τυλίξω αναδιατάσσοντάς τα για να γεννήσω νέα ομορφιά» είχε πει, σε συνέντευξη στο Designboom, το 2021. «Οι ζωές των λουλουδιών και η δική μου ζωή είναι σε διαρκή σύνδεση και γι’ αυτόν τον λόγο βάζω την ψυχή μου μέσα στα έργα τέχνης μου, ενώνοντας τον εαυτό μου με τα λουλούδια σε μια τέτοια ακραία κατάσταση», είχε εξομολογηθεί.

πηγή