Προκηρύχθηκε νέο οδικό έργο στην Ε.Ο. Κατωμερίου – Σπαρτοχωρίου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ

Προκηρύχθηκε χθες (6/2/2023), μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ο διαγωνισμός για το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Μεγανησίου», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει αποκαταστάσεις βλαβών, νέο ασφαλτικό τάπητα κυκλοφορίας και διαγραμμίσεις, επί της επαρχιακής οδού Κατωμέρι – Σπαρτοχώρι στο Μεγανήσι.

«Η δέσμευση τόσο της Περιφερειάρχη, κας Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, όσο και εμένα προσωπικά, που είχε γίνει το καλοκαίρι σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, γίνεται πραγματικότητα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, ολοκληρώσαμε τη μελέτη και πλέον ο διαγωνισμός του έργου είναι στο ‘αέρα ́.

 Είναι γνωστό ότι το Μεγανήσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό μας, με έργα και παρεμβάσεις όπως, η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με 2.000.000 € για το Κομποστοποιητή, οι 74.000 € για αποκαταστάσεις στον ΧΥΤΑ, η επιχορήγηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου, οι κουνουποκτονίες, ο μεγάλος στόχος της χρηματοδότησης του Τουριστικού Καταφυγίου στο Αθερινό, κ.α.

 Το Μεγανήσι αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό μας και επιβάλλεται να έχει ένα κατάλληλο και ασφαλές Επαρχιακό Δίκτυο, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους πολυπληθείς και ποιοτικούς επισκέπτες του.

 Το νέο οδικό έργο 120.000 € έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές ασφαλτοστρώσεις στο δρόμο Κατωμέρι – Σπαρτοχώρι, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, αλλά και στις άκρως απαραίτητες Ασφαλτοστρώσεις, που έγιναν το καλοκαίρι του 2021.

 Είμαστε σταθερά δίπλα στο Μεγανήσι, συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες του και συγχρόνως δημιουργούμε προοπτική για ένα αύριο, όπως του αξίζει»» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 Το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Μεγανησίου», με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και θα υλοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 28 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ.