Θέλεις να αγοράσεις ένα μοναστήρι στην Ιταλία; Μπορείς

Οάσεις ηρεμίας προς πώληση.

Είναι μέρες που όλοι θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα και να «κρυφτούμε» σε ένα απομονωμένο μέρος ανασυντάσσοντας δυνάμεις. Οι Ιταλοί ξέρουν πώς να το κάνουν μας λέει το CNN Travel εξηγώντας πως η χώρα αποτελούσε για αιώνες χώρο ερημιτών και θρησκευτικών καταφυγίων.

Σήμερα η Ιταλία εξακολουθεί να είναι γεμάτη από απομακρυσμένα μοναστήρια και χώρους όπου οι πιστοί ζούσαν απομονωμένοι. Πλέον όμως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος θρησκευόμενος για να απολαύσει την αρμονία της απομόνωσης.

Ως έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, στην Ιταλία υπάρχουν διάσπαρτα αμέτρητα μοναστήρια, εκκλησίες και κατοικίες ιερέων. Πολλά από αυτά χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα – και συχνά, είναι προς πώληση. Ορισμένα μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από ένα διαμέρισμα στις προνομιακές συνοικίες του Μιλάνου ή της Φλωρεντίας.

Η θρησκεία μπορεί να βγήκε από την εξίσωση, μπήκε όμως το χρήμα. Έτσι με περίπου 2 εκατ. ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει ανακαινισμένο καταφύγιο όπου κυριαρχεί η ηρεμία και η σιωπή.

«Υπάρχουν πολλά μοναστήρια προς πώληση γιατί με την πάροδο του χρόνου πλούσιες οικογένειες χωρίς κληρονόμους δώρησαν τα ακίνητα στις τοπικές εκκλησίες, οι οποίες σε μεταγενέστερο χρόνο προχώρησαν πούλησαν τα κτήματα πίσω σε ιδιώτες. Μερικές φορές θρησκευτικά τάγματα τα βγάζουν προς πώληση ακίνητα για λόγους συντήρησης», εξηγεί ο Riccardo Romolini του πρακτορείου Romolini Immobiliare.

 Ποιες είναι όμως οι διαθέσιμες εναλλακτικές αυτή την περίοδο για όποιον «ψήθηκε» να επενδύσει;

Αυτή την περίοδο είναι προς πώληση μια πολυτελής βίλα που βρίσκεται στο χωριό Caldine στην κορυφή του λόφου της Τοσκάνης, κοντά στη Φλωρεντία, που περιβάλλεται από ελαιώνες και καταπράσινους λόφους. Αρχικά ήταν κτήμα του τοπικού ιερέα της ενορίας, αργότερα κατοικήθηκε από Δομινικανούς μοναχούς και ανακαινίστηκε κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Το αρχοντικό διαθέτει εκκλησία, γλυπτά και καμπαναριό. Επίσης εκεί όπου οι σημερινοί ιδιοκτήτες κάνουν πάρτι και συναυλίες, κάποτε ήταν το παρεκκλήσι του χωριού.  Η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 2,35 εκατ. ευρώ. Δείτε εδώ φωτογραφίες.

 Για κάτι πιο φθηνό θα πρέπει να μεταφερθούμε πιο νότια στη χώρα. Στην ​​περιοχή Ciociaria μεταξύ Νάπολης και Ρώμης πωλείται ένα μοναστήρι Φραγκισκανών για 1,38 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό οικισμό στην κορυφή ενός λόφου – τον οποίο οι ιδιοκτήτες προτιμούν να μην αναφέρουν. Ωστόσο, είναι κοντά στην πόλη Frosinone.

 

Το μοναστήρι χτίστηκε από τους μοναχούς σε ένα κομμάτι γης που τους δώρησαν ντόπιοι αριστοκράτες και σκαλίστηκε σε μια βραχώδη πλαγιά λόφου. Διατήρησαν το μοναστήρι μέχρι το 1927 όταν εγκαταλείφθηκε και πέρασε ξανά σε ιδιώτες. Δείτε εδώ φωτογραφίες.

Η πιο ακριβή εναλλακτική βρίσκεται στην κοιλάδα του ανω Τίβερη στην Ούμπρια, όπου πωλείται ένα μοναστήρι Φραγκισκανών του 14ου αιώνα. Πωλείται στα 2,7 εκατ. ευρώ. Χτισμένο πάνω από έναν ρωμαϊκό οικισμό και τον πύργο της Λομβαρδίας, διαθέτει ένα παλιό πηγάδι και δύο φυσικές πηγές.

 

 

Μετατράπηκε σε αντιφασιστικό προπύργιο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι ντόπιοι παρτιζάνοι κρύφτηκαν εδώ και σχεδίασαν την αντίστασή τους. Σύμφωνα με τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ήταν καταφύγιο και για τον Αμερικανό πρόξενο στη Νίκαια της Γαλλίας. Είχε αιχμαλωτιστεί από φασίστες και είχε μεταφερθεί στην Ιταλία, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει, ενώνοντας τους Ιταλούς μαχητές στην περιοχή. Δείτε εδώ φωτογραφίες.

πηγή