Πάμε για σκι σε 5 (πιο) οικονομικά χιονοδρομικά της Ευρώπης

Αν το budget δεν σας βγάζει ως το Gstaad της Ελβετίας με σαμπάνια και πολυτέλειες, το next best thing είναι τα παρακάτω χιονοδρομικά επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε πιο οικονομικές τιμές και περιοχές, σύμφωνα με το skyscanner.

Vogel, Σλοβενία
Ιδανικό τόσο για ζευγάρια, όσο και για οικογένειες, το Vogel είναι πανέμορφο μέρος για σκι, με την ησυχία σας. Με θέα τη λίμνη Bohinj, αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Triglav και διαθέτει σύγχρονα τελεφερίκ που μεταφέρουν τον κόσμο από τη λίμνη στο βουνό μέσα σε μερικά λεπτά. Από εκεί και πέρα, είστε ελεύθεροι να απολαύσετε το μέρος κάνοντας σκι, αλλά και να βγείτε εκτός πίστας για εξερεύνηση. Η νυχτερινή ζωή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στην περιοχή, αλλά αν… βράζει το αίμα σας, η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα απέχει περίπου 1 ώρα. Το ski pass εδώ κοστίζει 35 ευρώ την ημέρα και 153 για 6 ημέρες.

Jasná Nízke Tatry, Σλοβακία
Είναι το μεγαλύτερο θέρετρο για σκι στη Σλοβακία στις δυο πλαγιές του βουνού Chopok, με πάνω από 1000 μέτρα κάθετη πτώση και 50 χιλιόμετρα πίστες. Οι αρχάριοι, οι προχωρημένοι και αυτοί που τα… παίρνουν γρήγορα, σίγουρα δεν θα απογοητευτούν, μάλλον το αντίθετο, αφού πρόκειται για έναν όχι τόσο γνωστό και ταυτόχρονα οικονομικό προορισμό, χωρίς να του λείπει η ποιότητα. Για να φτάσετε θα πάρετε την πτήση για Μπρατισλάβα και από εκεί μπορείτε να πάτε είτε οδικώς, είτε με το τρένο. Το pass είναι 59 ευρώ για μία ημέρα και 319 ευρώ για 6 ημέρες.

Livigno, Ιταλία
Αν είστε σε ένα μέσο επίπεδο στο σκι, το Livigno είναι ό,τι πρέπει για εσάς, ωστόσο και οι πιο προχωρημένοι, αλλά και αυτοί που ασχολούνται με το snowboard θα βρουν ενδιαφέρον, ειδικά αν τους αρέσουν οι εκτός πίστας διαδρομές. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Livigno είναι το εξαιρετικό τερέν του με μεγάλα άλματα και ιδιαίτερες, πανέμορφες διαδρομές. Οι τιμές τριγύρω είναι πολύ καλές, που σημαίνει ότι προσελκύει πολλούς νέους που έρχονται με πιο… πάρτι διάθεση. Το μέσο κόστος για ημερήσιο pass είναι 52 ευρώ, ενώ το 6ήμερο 259 ευρώ.

Borovets, Βουλγαρία
Μαζί με τα… ξαδέρφια του, Bansko και Pamporovo, το θέρετρο του Borovets είναι μια καλή ευκαιρία για budget-friendly απόδραση για σκι. Η πόλη είναι πολύ ζωντανή και οικονομική και το Borovets είναι το παλιότερο σκι resort στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στα 1300 μέτρα στο βουνό Ρίλα και απαρτίζεται από 3 διαφορετικές ζώνες. Το άνω μισό του βουνού βρίσκεται πάνω από τα δέντρα και προσφέρει άπλετο χώρο και μεγάλες πίστες που είναι ιδανικές για αρχάριους και μεσαία επίπεδα. Η εκπαίδευση εδώ είναι κορυφαία, το après-ski ενδιαφέρον και είναι δημοφιλές μέρος για νεότερους και όσους έχουν διάθεση για νυχτερινή ζωή. Κι αν θέλετε, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις κοντινές θερμές πηγές ή στο Tsarska Bistritsa και να βολτάρετε στο παραδοσιακό βουλγάρικο χωριό. Από τη Σόφια, το Borovets απέχει περίπου 90 λεπτά οδικώς και το ημερήσιο pass είναι 38 ευρώ (190 για 6 ημέρες).

Poiana-Brasov, Ρουμανία
Το μεγαλύτερο ορεινό θέρετρο της Ρουμανίας είναι και ένα από τα πιο όμορφα, με παραμυθένιες πλαγιές, πεύκα και ιδανικό μέρος για σκι. Με 24 χιλιόμετρα διαδρομές, άλλωστε, έχετε πολλά να ανακαλύψετε. Στο κοντινό χωριό θα βρείτε πολλές επιλογές για φαγητό και διαμονή, με παραδοσιακές ρουμάνικες αγορές και μπόλικο ζεστό κρασί κι αν θέλετε να κάνετε απόδραση στην απόδραση, η μεσαιωνική πόλη Brasov βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά και το Κάστρο του Δράκουλα 23 χιλιόμετρα. Το ημερήσιο ski pass ανέρχεται στα 30 ευρώ και στα 125 ευρώ για 6 ημέρες, ενώ ένα μέσο κόστος μπίρας είναι 1,70 ευρώ.

πηγή