Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας υιοθετεί την δική της παραλία!

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Λυκείου Λευκάδας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του WWF “Adopt a beach”, υιοθέτησε τη δική της παραλία. Και δεν είναι άλλη από την παραλία του Κάστρου στην είσοδο του νησιού.

Όπως σημειώνεται στο site του WWF στόχος της δράσης είναι “η προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα η προστασία των θαλασσών μας, ιδιαίτερα μετά την διαρκώς αυξανόμενη πλαστική ρύπανση των παράκτιων περιοχών. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία για την προστασία των παράκτιων περιοχών μας”.

Η παραλία «Κάστρο» είναι η πρώτη παραλία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί μπαίνοντας στο νησί της Λευκάδας. Xαρακτηρίζεται ως μια μακριά άσπρη αμμώδης παραλία με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Εκτός από την άσπρη και χρυσή άμμο που προσφέρει, η παραλία Κάστρο βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στην ίδια την πόλη, κάνοντας την δημοφιλή ανάμεσα τόσο στους ντόπιους όσο και τους τουρίστες. Είναι ιδανική για ένα αναζωογονητικό διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κίνηση αυτή των παιδιών του 1ου Λυκείου της Λευκάδας έχει και συμβολικό χαρακτήρα, μετά τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου και τις προσπάθειες των κατοίκων του νησιού να παραμείνει ελεύθερη, στους ίδιους και τους επισκέπτες του νησιού, η χρήση της.

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες:

https://adoptabeach.wwf.gr/teams/periballontikh-omada-toy-1oy-lykeioy
https://adoptabeach.wwf.gr/beaches/MED24