Mindy, ο άνθρωπος του μέλλοντος. Με μικρότερο εγκέφαλο, καμπούρα και λυγισμένα χέρια

Πώς θα μοιάζει ένας άνθρωπος όταν το ημερολόγιο, γράψει 3000 μ.Χ.; Ερευνητές μπήκαν στη διαδικασία να οπτικοποιήσουν την απάντηση, παίρνοντας υπόψη επιστημονικές έρευνες και γνώμες ειδικών. Το αποτέλεσμα, ένα πλάσμα με κοντό λαιμό, καμπούρα, μόνιμα λυγισμένους αγκώνες και παλάμες, μικρότερο εγκέφαλο, πιο παχύ κρανίο, και διπλές βλεφαρίδες. Έχει και όνομα: Mindy.

Τα περίεργα, στα σημερινά μας μάτια, χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι θα έρθουν ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τη Mindy, την Toll Free Forwarding.

Η εξήγηση πίσω από την εικόνα

“Λίγα χρόνια πριν, η χρήση κινητών συσκευών ξεπέρασε τη χρήση των σταθερών υπολογιστών, και τώρα κρατάμε το ίντερνετ στα χέρια μας. Ωστόσο, ο τρόπος που κρατάμε τα κινητά μας μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση σε ορισμένα σημεία που έρχονται σε επαφή – προκαλώντας το λεγόμενο “text claw” που είναι γνωστό ως το σύνδρομο ωλένιας νευρίτιδας”, εξηγεί ο Dr. Nikola Djordjevic από το Med Alert Help. Ίδια είναι η εξήγηση και για τον διαρκώς λυγισμένο αγκώνα της Mindy.

Σε ό,τι αφορά τον κοντό λαιμό, σε άρθρο για το Health Mtters, ο Dr. K. Daniel Riew εξηγεί τι είναι ο λεγόμενος tech neck: “Όταν δουλεύετε στον υπολογιστή ή κοιτάτε κάτω στο τηλέφωνο σας, οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού πρέπει να συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι σας όρθιο. Όσο πιο πολύ κοιτάτε κάτω, τόσο πιο πολύ πρέπει να δουλέψουν οι μύες για να διατηρήσουν το κεφάλι επάνω. Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν και να πονέσουν υπερβολικά, ως αποτέλεσμα του ότι κοιτάτε χαμηλά στο κινητό, στο tablet ή αφιερώνετε την περισσότερη ώρα της εργασιακής σας μέρας σε υπολογιστές”.

Όσο για τον εγκέφαλο; Θα μικρύνει, σύμφωνα με γνώμες ειδικών, που υιοθετούν την θεωρεία της “ηλιθιοκρατίας” (idiocracy). Η θεωρία έγινε γνωστή μέσα από την ομώνυμη ταινία του 2006, στην οποία ένας καθημερινός άνθρωπος ξυπνάει 500 χρόνια μπροστά για να διαπιστώσει ότι είναι ο πιο έξυπνος στον πλανήτη.  Έπεισε πολλούς, καθώς βασίστηκε σε έρευνες που έδειχναν πόσο συρρικνώθηκε ο ανθρώπινος εγκέφαλος μεταξύ 1.9 εκατ. και 10.000 χρόνων πριν. Γιατί; Χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα στον αγροτικό τομέα, στην υγεία και σε άλλους τομείς, τώρα χρειάζεται να κάνουμε πολύ λιγότερα για να επιβιώσουμε.

Γενικά, φαίνεται πως ο άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι πιο μικρός σε διαστάσεις. “Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η επιβίωσή μας δεν εξαρτάται πια από το να είμαστε το μεγαλύτερο, το πιο δυνατό άτομο στο είδος μας” αναφέρει η Adina Mahalli από το Enlightened Reality. “Στο μέλλον, οι άνθρωποι που είναι καλύτεροι γνώστες της τεχνολογίας θα είναι πιο πιθανό να είναι η πιο επιτυχημένοι. Βάσει αυτού, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μικραίνουν σε μέγεθος”, συμπληρώνει.

Το πιο παχύ κρανίο, εικάζουν οι ειδικοί ότι θα είναι αποτέλεσμα της “άμυνας” μας στις ακτινοβολίες που έχει διαπιστωθεί ότι είναι βλαβερή για τα κρανία των μωρών, που είναι πιο λεπτά.

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Mindy, είναι οι διπλές βλεφαρίδες. “Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», εξηγεί ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.

Και τέλος, εξίσου έντονη επιρροή έχει ο σημερινός τρόπος ζωής και στην εξέλιξη της ψυχικής υγείας των ανθρώπων. “Δε μπορούμε να οπτικοποιήσουμε την επίδραση της τεχνολογίας στην Mindy, αλλά η τεχνολογία μπορεί να την αφήσει περισσότερο έκθετη σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με το άγχος” αναφέρει το δημοσίευμα της Toll Free Forwarding.

πηγή