Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι

Προς αποκατάσταση οδεύει, ο επαρχιακός δρόμος Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε καθιζήσεις & κατολισθήσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, προχώρησε άμεσα στη μελέτη και δημοπράτηση του σχετικού έργου και ήδη η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

«Κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή που προκλήθηκε το πρόβλημα στο Νεοχώρι, καθώς πρόκειται για έναν δρόμο κρίσιμο για τη μετακίνηση των κατοίκων.

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δρόμου, αποφασίσαμε να μην επικεντρωθούμε μόνο στην αντιμετώπιση της καθίζησης, αλλά και στη βελτίωση του ωφέλιμου πλάτους του οδοστρώματος, στα τμήματα του δρόμου που είναι πολύ στενός.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λευκάδας εκπόνησε άμεσα την μελέτη και ο διαγωνισμός εδώ και κάποιες μέρες είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, ήδη υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, και αν η υπόλοιπη διαδικασία εξελιχθεί ομαλά, θα υπογράψουμε τη σύμβαση σύντομα.

Δίνουμε ουσιαστικές λύσεις σε μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα, με συνέπεια και υπευθυνότητα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση της Επαρχιακής Οδού Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι με την κατασκευή νέου τοιχίου οπλισμένου σκυροδέματος μήκους περίπου 8,00 μ. σε σημείο όπου έχει καταρρεύσει η ξηρολιθιά που συγκρατούσε το πρανές του δρόμου, σκυροδετήσεις σε άλλα σημεία στα οποία υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των ξερολιθιών, αποκατάσταση του καταστρώματος της οδού στα σημεία των καθιζήσεων, καθαρισμούς των πρανών, καθαιρέσεις και απομάκρυνση χαλαρών μαζών, και μικρής κλίμακας ασφαλτοστρώσεις.

Το έργο «Επείγουσα Αποκατάσταση Καθιζήσεων και Κατολισθήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτυού Π.Ε. Λευκάδος»», έχει προϋπολογισμό 74.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008), και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.