Προβολή της ταινίας “Rafiki” από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει το μίνι αφιέρωμα της στον Αφρικανικό κινηματογράφο και προβάλει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο την ταινία «Rafiki» (2018) σε σκηνοθεσία της Κενυάτισσας WanuriKahiouτην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 21.00.Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την ταινία

Κένυα,2018. Μια ρομαντική ιστορία εκτυλίσσεται στην σύγχρονη Κένυα με έντονα δραματική εξέλιξη. Δυο νεαρά κορίτσια η Ζikiκαι η Κena(SamanthaMugatsia&SheilaMunyivaστουςομώνυμους ρόλους)προσπαθούν να απελευθερώσουν την σεξουαλική τους ταυτότητα εν μέσω πολιτικών και οικογενειακών πιέσεων. Η ταινία προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο 71ο Φεστιβάλ Καννών ενώ η προβολή της είχε αρχικά απαγορευθεί στην Κένυα.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την  αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊούκαι ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα socialmedia καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook:  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email :kileprevezas@gmail.com