Συγκλονισμένο το νησί από το θάνατο του γεωπόνου Μπάμπη Λάζαρη και της συζύγου του

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου ζευγαριού από τη Λευκάδα που αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι, καθώς, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε, οι δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί νεκροί σε χαράδρα.

Πρόκειται για τον Μπάμπη Λάζαρη (73 ετών) και την Κατερίνα Γεωργοπούλου (72 ετών), ένα ιδιαίτερα αγαπητό ζευγάρι σε ολόκληρο το νησί του Ιονίου. Ο 73χρονος ήταν γεωπόνος στο επάγγελμα, λάτρης της φωτογραφίας, μάλιστα το 2014 είχε εκδώσει λεύκωμα φωτογραφιών με την ονομασία «Η χλωρίδα της Λευκάδας»*, ενώ ασχολούνταν και με τη λαογραφία του νησιού.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»

Η είδηση του θανάτου του ζευγαριού βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία του νησιού. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι, αγαπητό σε ολόκληρο το νησί, με ιδιαίτερη προσφορά. Ο Μπάμπης αγαπούσε πολύ τη φωτογραφία. Ίσως πήρε αυτόν τον δρόμο γιατί ήθελε να απαθανατίσει κάτι με τον φακό του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον τραγικό τρόπο με τον οποίο χάθηκαν», λέει στο iefimerida.gr κάτοικος του νησιού που γνώριζε το ζευγάρι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθανίου, Παναγιώτης Κορφιάτης, αναφέρει συγκλονισμένος στο iefimerida.gr: «Πληροφορούμε ότι είναι νεκροί. Βρέθηκαν σε ένα απόκρημνο μέρος. Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Ήταν ένα ζευγάρι ευγενικό και αγαπητοί άνθρωποι εδώ στο νησί. Εργάζονταν για πολλά χρόνια στη Γεωργική Υπηρεσία. Ο Μπάμπης ήταν λάτρης της φωτογραφίας, δεν είχε λόγο να πάει εκεί όμως. Φωτογράφιζε σε ομαλά μέρη. Κάτι θα του συνέβη για να καταλήξει το αυτοκίνητο στη χαράδρα. Είτε κάποιο τροχαίο είτε πρόβλημα υγείας».

Το άτυχο ζευγάρι εντοπίστηκε σε χαράδρα στον δρόμο Πόντι-Βασιλικής.

Άμορφη μάζα το ΙΧ του ζευγαριού -Βρέθηκαν μέσα σε χαράδρα

Το ζευγάρι φαίνεται να είχε πάει στο χωριό Αθάνι της Λευκάδας για να αγοράσει μέλι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον παραγωγό ότι θα παρευρεθούν στο σημείο για την αγορά του μελιού, όμως δεν έφτασαν ποτέ εκεί, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους συγγενείς τους.

Η οικογένεια μαζί με φίλους και την Αστυνομία ξεκίνησαν έρευνες στο Αθάνι και στις γύρω περιοχές στη Λευκάδα για να τους εντοπίσουν. Από τις πρώτες στιγμές εκφράστηκαν φόβοι ότι το αυτοκίνητο του ζευγαριού είχε πέσει σε χαράδρα, φόβοι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Οι έρευνες σταμάτησαν χθες το βράδυ της Τετάρτης και ξεκίνησαν πάλι σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου και σκάφους του Λιμενικού. Τελικά, νωρίς το πρωί εντοπίστηκε το ΙΧ τους, το οποίο είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα.

Το ΙΧ του ζευγαριού εντοπίστηκε σε χαράδρα στην περιοχή Πόντι Βασιλικής στη Λευκάδα / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα στο iefimerida.gr και ο δήμαρχος Λευκάδας, Μπάμπης Καλός.

Η στιγμή που άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το ΙΧ / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Κείμενο: Νίκος Μαρουλίδης

πηγή

* Ο αγαπητός Μπάμπης Λάζαρης, γεωπόνος και λάτρης της φύσης του νησιού, έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω του ως σημαντική παρακαταθήκη, το βιβλίο του “Η χλωρίδα της Λευκάδας” που κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Fagotto books. Εκεί, καταγράφοντας τη χλωρίδα του νησιού μας προσπάθησε να καθρεφτίσει τη μεγάλη αγάπη του για τη φύση και τον τόπο μας. Όπως ο ίδιος έγραψε σε αυτό: “Αν θέλεις να δεις και να θαυμάσεις τη χλωρίδα της Λευκάδας πρέπει να σκύψεις, να γονατίσεις, να φέρεις το πρόσωπο σου κοντά στο χώμα, να προσκυνήσεις”…

Ο άδικος χαμός του μαζί με τη σύζυγό του έχει συγκλονίσει όλο το νησί. (Lefkadazin)