Ο Δήμος Λευκάδας διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που έβγαλε ο Δήμος Λευκάδας διαβάζουμε ότι “η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μια επέτειος που αγκαλιάζει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Φυσικά, η αγάπη για τα ζώα δεν είναι υπόθεση μια ημέρας, αλλά της καθημερινότητάς μας. Η επέτειος όμως είναι μια αφορμή ευαισθητοποίησης και συλλογής σε σχέση με τα ζώα αλλά και με τη συνύπαρξη μας με αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος Λευκάδας διοργανώνει εκδήλωση, κατά το πλείστον για τους μικρούς μας δημότες, στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 7/10/22 στις 5.30μμ. Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου προγράμματος “ΝΟ ΚΑΚΑ”, θα είναι κοντά μας και η κ. Κατερίνα Παπαποστόλου, διακεκριμένη εκπαιδευτικός-ζωοθεραπεύτρια-συγγραφέας, και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ, ώστε μέσω του βιωματικού εργαστηρίου για παιδιά, «Το κλειδί των θαυμάτων, η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων σκύλων», να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα.

Το ΝΟ ΚΑΚΑ είναι μια ελληνική ευρεσιτεχνία.  Κυτία με χάρτινα βιοδιασπώμενα φαρασάκια, που θα διατίθενται δωρεάν σε διάφορα σημεία του νησιού, εξυπηρετούν στην ανέπαφη συλλογή των ακαθαρσιών από τους κηδεμόνες σκύλων και τη διατήρηση του νησιού καθαρού.

Οφείλουμε να κατανοούμε τις ανάγκες των ζώων και να κάνουμε βήματα για διαφυλάξουμε την επιβίωσή τους. Η προσπάθεια και η προσφορά μας πρέπει είναι διαρκής. Για τον λόγο αυτό ο δήμος μας βασίζεται στην σταθερή και ανιδιοτελή προσφορά των οργανωμένων φιλοζωικών, αλλά και των φιλόζωων, που με αγάπη αγκαλιάζουν τα αδέσποτα, τα προστατεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.”