Συναυλία Επτανησιακής Καντάδας στο κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός”

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, παρουσιάζουν τους Τροβαδούρους της Κεφαλονιάς, αδελφούς Σπύρο & Μάκη Καραβιώτη στην συναυλία “Τραγουδώντας Την Επτάνησο”.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Κηποθεάτρο “Άγγελος Σικελιανός”.

Πρόκεται για ένα μουσικό αφιέρωμα στην επτανησιακή καντάδα από τις απαρχές της δημιουργίας της, έως την επιρροή της στην διαμόρφωση της αθηναϊκής καντάδας, αλλά και του έργου ορισμένων συνθετών της “απέναντι όχθης”, του λαϊκού μας τραγουδιού.

Οι αδελφοί Καραβιώτη, αναγνωρισμένοι πανελλαδικά για τη συνεισφορά τους στην διάδοση του επτανησιακού τραγουδιού μέσα από πλήθος συναυλιών, ραδιοφωνικών & τηλεοπτικών εκπομπών (Αλάτι της Γης, Στάση Ερτ, Μένουμε Ελλάδα, Έχει Γούστο) θα τραγουδήσουν πρίμο-σεκόντο κατά το ιδίωμα του επτανησιακού bel canto και θα συνοδεύσουν το τραγούδι τους με τις κιθάρες τους. Μαζί τους, στο πρώτο και δεύτερο μαντολίνο, δύο σπουδαίοι μουσικοί ο Σωτήρης Γκλαβάς και η Ανδριάνα Αγγελοπούλου, έρχονται να προσδώσουν το απαραίτητο οργανικό ηχόχρωμα στο αφιέρωμα.

Η παρουσία σας θα τιμήσει τους καλλιτέχνες, αλλά και τους συνεργαζόμενους φορείς ενδυναμώνοντας το έργο τους για την προβολή και διαφύλαξη του ιδιαίτερου μουσικού πολιτισμού μας, που αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο των νησιών μας.

Είσοδος Ελεύθερη