Το slow travel έρχεται στα επαγγελματικά ταξίδια: Δια ζώσης ραντεβού χωρίς πτήση και με στάσεις αναψυχής

Η εταιρία Byway λανσάρει τον μοναδικό στο είδος του προγραμματισμό επαγγελματικών ταξιδιών χωρίς πτήση, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση από περιβαλλοντικά υπεύθυνες εταιρίες καθώς και τα στελέχη τους να πραγματοποιούν δια ζώσης συναντήσεις απολαμβάνοντας το ταξίδι.

Η τεχνολογία της Byway δημιουργεί ταξίδια πολλαπλών στάσεων, εξατομικευμένα για τον ταξιδιώτη, βελτιστοποιώντας την ποιότητα της εμπειρίας του ταξιδιού. Με το Wi-Fi να είναι διαθέσιμο πια στα τρένα και πολλές εταιρείες να επιλέγουν υβριδικές επιλογές απομακρυσμένης εργασίας, τα  επαγγελματικά ταξίδια της Byway επιτρέπουν στους εργαζομένους να παρακολουθούν την πορεία του ταξιδιού τους και να ξεκουράζονται στο πλαίσιο του ταξιδιού από και προς τον προορισμό τους.

«Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τις εκπομπές άνθρακα είναι να κάνετε τις δραστηριότητες με χαμηλές εκπομπές άνθρακα πιο διασκεδαστικές από εκείνες με υψηλές εκπομπές άνθρακα – η επιβράδυνση των επαγγελματικών ταξιδιών είναι φιλική προς το κλίμα και ένα αξιοπρεπές προνόμιο των εργαζομένων. Η ομάδα της Byway συχνά λειτουργεί ως εξής: ταξίδια στο Λονδίνο για συναντήσεις δύο ημέρες το μήνα, δουλειά στο τρένο και στάσεις στο ταξίδι για ξεκούραση», δήλωσε η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Byway, Cat Jones.

Οι επιχειρήσεις εξετάζουν τρόπους για να επιστρέψουν στις επαγγελματικές συναντήσεις το 2023, χωρίς να παραβαίνουν τους στόχους τους στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν το 30% των εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη, ενώ υπολογίζεται ότι αν μειωθούν στην Ευρώπη στο μισό, αναλογούν στην αφαίρεση 16 εκατ. αυτοκινήτων από την κυκλοφορία.

Κείμενο: Χριστίνα Λαϊνοπούλου

πηγή