Δείτε Βίντεο από την «Επιστροφή» του Κινεζικού Πυραύλου στη Γη – Συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό

Συγκλονιστικά βίντεο αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σημεία του πλανήτη, από όπου έγινε ορατή η στιγμή της εισόδου του στην ατμόσφαιρα.

Συνετρίβη φλεγόμενος, το βράδυ του Σαββάτου στον Ινδικό Ωκεανό, ο κινεζικός πύραυλος Long March 5B (CZ-5B) που κινείτο ανεξέλεγκτος σε φθίνουσα τροχιά μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Διοίκηση Διαστήματος, το πρώτο στάδιο του πυραύλου «εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό γύρω στις 10.45 MDT», δηλαδή στις 19.45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Aerospace Corporation, μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο της Καλιφόρνια που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση, περίπου 5 με 9 τόνοι συντριμμιών, από τη συνολική μάζα των 23 τόνων του αντικειμένου, αναμενόταν να φτάσουν μέχρι την επιφάνεια της Γης.

 

Βίντεο αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες που βρίσκονται σε σημεία του πλανήτη, από όπου  έγινε ορατή η  στιγμή της εισόδου των συντριμμιών στη γήινη ατμόσφαιρα.

 

Έγκυρες αποδείχθηκαν οι προβλέψεις από τις μελέτες των διαστημικών υπηρεσιών, που είχαν δείξει ότι η περιοχή που αναμένεται δυνητικά να πέσουν τα συγκεκριμένα συντρίμμια περιελάμβανε την έκταση που ξεκινούσε από τη Δυτική Αφρική φτάνοντας έως τον Ινδικό Ωκεανό.

Σε επιφυλακή είχαν τεθεί και οι ελληνικές Αρχές, καθώς η Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας της ΕΕ (EASA) είχε προειδοποιήσει ότι το διαστημικό σκουπίδι θα μπορούσε να διέλθει από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

 

 

πηγή