Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους 15 καλύτερους προορισμούς του κόσμου

Κείμενο: Δημήτρης Βεργίνης

Το περιοδικό Travel + Leisure ετοίμασε άλλη μια λίστα. Αυτή τη φορά, οι πιστοποιημένοι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες του αμερικάνικου περιοδικού προτείνουν τους προορισμούς που θα πάνε οι ίδιοι διακοπές. Άρα και σύμφωνα με το περιοδικό, τους κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε Ιαπωνία, Αυστραλία, Πολυνησία, Ινδία, Κένυα, Μαγιόρκα, Λονδίνο, Αλάσκα, Σρι Λάνκα, τρεις επιλογές από Ιταλία και μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, έρχεται και η πρόταση για την Πάτμο!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο travel expert του περιοδικού: “θα περάσω τις διακοπές μου φέτος με την οικογένειά μου στο αγαπημένο μου ελληνικό νησί, την Πάτμο. Γοητευτικό, ιστορικής σημασίας, με την πρωτεύουσά του, τη Χώρα, να ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η Πάτμος μέσα στο χρόνο έχει διατηρήσει τον αρχιτεκτονικό και παραδοσιακό της χαρακτήρα.”

Βέβαια, να πούμε ότι κάναμε και μια μικρή ζαβολιά απέναντι στις επιλογές του υπόλοιπου πλανήτη, καθώς ο ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας που πρότεινε την Πάτμο είναι ο Έλληνας ιδρυτής και CEO της πολυτελούς ταξιδιωτικής εταιρίας True Tips, Χρήστος Στεργίου.

Springtime in Patmos, Greece. Photo: BYRON SMITH/GETTY IMAGES

Alaska’s Inside Passage. GETTY IMAGES

Italy’s Umbria region is nicknamed “the green heart of Italy.” . PHOTO: PETER ZELEI/GETTY IMAGES

 

Φωτογραφία κυρίου θέματος: by Anastasia Dimitriadi on Unsplash