Η “κατά λάθος” παραλία της Ικαρίας

Αξέχαστα μπάνια, βουτιές και εξερευνήσεις “υπόσχεται” η εξωτική παραλία της Ικαρίας.

Οι ελληνικές Σεϋχέλλες, στην Ικαρία, συμπυκνώνουν ιδανικά την ίδια την ουσία και ταυτότητα του νησιού – τοπίο μαγικό, άγριο και άθικτο και για αυτό απόλυτα αληθινό. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στην Ικαρία της μακροζωίας με τις πανέμορφες παραλίες, είναι πως η παραλία Σεϋχέλλες δημιουργήθηκε κατά λάθος. Ήταν το 1985 όταν η κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη του τούνελ για τη δημιουργία δρόμου από και προς το χωριό του Μαγγανίτη οδήγησε στο να κατρακυλήσουν οι βράχοι στο νερό. Με τα χρόνια το νερό έκανε τη δουλειά του και κάπως έτσι, στην ουσία “από λάθος”, σχηματίστηκε μια κορυφαία σε ομορφιά ελληνική παραλία.

Οι ίδιοι οι Ικαριώτες αποκαλούν χαϊδευτικά την παραλία Σεϋχέλλες “την ακουαμαρίνα του νησιού“. Η αλήθεια είναι πως η γαλάζια -με ελαφρούς τόνους σμαραγδί – απόχρωση των νερών της είναι εκθαμβωτική. Το εξωτικό, α λα Καραϊβική σκηνικό συμπληρώνουν ιδανικά το λευκό ψιλό βότσαλο της παραλίας αλλά και οι εντυπωσιακοί γρανιτένιοι βράχοι που την περιβάλλουν.

Μάλιστα οι επιβλητικοί λευκοί βράχοι δημιουργούν υποθαλάσσιες σπηλιές γύρω από την παραλία. Όπως καταλαβαίνετε, οι Σεϋχέλλες είναι ιδανικές για εξερευνήσεις και καταδύσεις στο βυθό της θάλασσας (γι’ αυτό μην ξεχάσετε τη μάσκα σας) αλλά και για ηχηρές βουτιές από τους γρανιτένιους βράχους!

Πώς φτάνει κανείς στις Σεϋχέλλες

Διασχίζετε την Ικαρία και αφού περάσετε το τούνελ που οδηγεί στον Μαγγανίτη στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, θα δείτε έναν χώρο στάθμευσης και την επιγραφή “Seychelles”. Εδώ, σε αυτόν τον κεντρικό δρόμο και το υπαίθριο πάρκινγκ θα αφήσετε το όχημα σας.

Μετά μαζέψτε δυνάμεις για την κατάβαση με τα πόδια μέσα από το μονοπάτι των 300 μέτρων. Σημειώστε πως το μονοπάτι είναι σχετικά δύσβατο και θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να το κατεβείτε.

Σημειώστε ακόμα πως υπάρχουν και οργανωμένες εκδρομές με σκάφος, είτε από τον Άγιο Κήρυκο, είτε από τον Εύδηλο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να περάσετε και από την εντυπωσιακή θαλάσσια σπηλιά ακριβώς δίπλα από τις Σεϋχέλλες, η οποία δεν είναι ορατή από την παραλία. Δεδομένου ότι στις Σεϋχέλλες δεν υπάρχει καντίνα, πρέπει να έχετε προνοήσει να έρθετε με όλα τα απαραίτητα αν θέλετε να κάτσετε ώρα.

πηγή