Φραν Λίμποβιτς: Αν οι άντρες κυοφορούσαν, θα μοίραζαν τις αμβλώσεις δωρεάν στο δρόμο

Λίγους μήνες πριν, τον περασμένο Μάρτιο, η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας και κριτικός Φραν Λέμποβιτς, βρισκόταν στην Αθήνα για μία συνομιλία με τη διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Μεταξύ άλλων πολλών, είχε σχολιάσει και το θέμα των αμβλώσεων.

Με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με την οποία ανατράπηκε την περασμένη Παρασκευή η ιστορική απόφαση του 1973 Roe v. Wade, που αναγνώριζε το συνταγματικό δικαίωμα μιας γυναίκας να κάνει άμβλωση, η Στέγη υπενθύμισε στα social media το σχετικό απόσπασμα.

«Λίγους μήνες πριν, φιλοξενώντας την μοναδική Fran Lebowitz στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, μπορούσαμε να γελάμε με το κοφτερό της χιούμορ. Δυστυχώς, σήμερα, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε δυστοπική φαντασία», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Το θέμα των αμβλώσεων δεν έχει να κάνει με τα μωρά, έχει να κάνει με τις γυναίκες. Δεν τους ενδιαφέρουν τα μωρά, δεν τους ενδιαφέρουν τα ίδια τους τα παιδιά. Δεν τους νοιάζει για τα μωρά. Τους νοιάζει για τις γυναίκες», είχε πει η Λίμποβιτς. «Δεν έχω αμφιβολία ότι αν οι άντρες κυοφορούσαν, οι αμβλώσεις θα ήταν νόμιμες σε όλο τον κόσμο. Θα τις μοίραζαν δωρεάν στον δρόμο. Ήταν ένας υπέροχος γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη ο Barney Frank, και είχε πει κάποτε ότι οι ρεπουμπλικάνοι ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή από τη σύλληψη ως τη γέννα. Μετά δεν τους ενδιαφέρει τι παθαίνεις. Τους είναι αδιάφορο το μετά. Και είναι αλήθεια».

πηγή