WTTC: Έτσι θα καλυφθούν τα 5 εκατομμύρια κενών θέσεων εργασίας στον ευρωπαϊκό τουρισμό

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Από τη δεξαμενή των ανθρώπων που εργάσθηκαν στον τουρισμό πριν από την πανδημία και τις νεαρές ηλικίες θα πρέπει να αντλήσει η ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία την αναπλήρωση των πέντε εκατ. θέσεων εργασίας που έχασε εξαιτίας της πανδημίας.

Αυτό επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), κ. Julia Simpson, μιλώντας σε Ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως είπε, η βασική πρόκληση του κλάδου αυτή τη στιγμή είναι να προσελκύσει άτομα νεαρής ηλικίας που θα εργασθούν σε αυτόν.

Η κ. Simpson ανέφερε ότι το 2019 ο ευρωπαϊκός τουριστικός κλάδος δημιούργησε 38 εκατ. θέσεις εργασίας, εκ των οποίων χάθηκαν 5 εκατ. λόγω της πανδημίας. Η αξία του ευρωπαϊκού τουρισμού προ πανδημίας ανερχόταν σε 2 δισ. ευρώ και μετά την πανδημία η αξία του περιορίστηκε κατά 47%.

Ελπίζουμε ότι θα αναπληρώσουμε αυτά τα 5 εκατ. θέσεων εργασίας και ότι θα δημιουργήσουμε νέες, φτάνοντας τα 8 εκατ. σε μια δεκαετία, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η τουριστική βιομηχανία προσφέρει δυνατότητες για μια εξαιρετική καριέρα και πολλές θέσεις εργασίας που αναζητούν οι άνθρωποι νεαρής ηλικίας για το μέλλον. Αυτό είναι σημαντικό, είπε, επειδή χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για την ευρωπαϊκή οικονομία και για τους ανέργους.

Πηγή