Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα για τον 10ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής του «10ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας», το Σάββατο (21-05-2022), στην πόλη της Λευκάδας, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων, από ώρα 14:00 μέχρι πέρατος της εκδήλωσης, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της οδού Κ. Τζαβαλά μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Μηνά, μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας από στρογγυλό κόμβο (έμπροσθεν Αστυνομίας) μέχρι την Πλατεία Αγίου Μηνά.
  • σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, από ώρα 14:30 έως 17:00, στην οδό Ν. Σβορώνου από την 8ης Μεραρχίας έως την διασταύρωση με την Ούλωφ Πάλμε, στην οποία θα εκτρέπεται.
  • από ώρα 17:30 έως πέρατος εκδηλώσεων:
  • σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στην περιφερειακή οδό Γύρας- Ηρ. Πολυτεχνείου-   8ης Μεραρχίας- Ε. Ζάκκα- Ξ. Γληγόρη- Ε.Ο. Λευκάδας- Νυδρίου (έως διασταύρωση Καρυάς )- Φιλοσόφων (από το ύψος Ε.Ο. Λευκάδας- Νυδρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Πεφανερωμένης)- Πεφανερωμένης (από τη διασταύρωση της με την οδό Φιλοσόφων έως την 8ης Μεραρχίας- Κατωπόδη (από τη διασταύρωση της με την Ε.Ο. Λευκάδας- Νυδρίου έως την οδό Καραβέλα)- ανώνυμη οδό από Φρύνι προς Αγ. Ιωάννη.
  • μονοδρόμηση, οδού Δ. Γολέμη και Ε.Ο. Λευκάδας- Αμφιλοχίας από Γέφυρα Πόντε έως Πλωτή Γέφυρα και εκ περιτροπής κυκλοφορία στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
  • εκτροπή κυκλοφορίας από 2ο χιλ. Ε.Ο. Λευκάδας-Αγ. Νικήτα (πρώην κοινοτικό κατάστημα Απόλπαινας) προς Ε.Ο. Λευκάδας-Καρυάς.
  • εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας από Νυδρί προς Λευκάδα στο 2ο χιλ. Ε.Ο. Λευκάδας-Νυδριού (Δ/ση Καλιγονίου) προς την οδό Καραβέλα.

Τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν, προσαρμοζόμενα στην εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας.