Δήμος Λευκάδας: 317.893,36 € για ηλεκτρικά ποδήλατα και σημεία στάθμευσης – φόρτισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ακόμα σημαντική χρηματοδότηση για τον Δήμο Λευκάδας ύψους 317.893,36€  από το Πρόγραμμα: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», απόρροια της συνεχούς και στοχευμένης δουλειάς που έγινε τους προηγούμενους μήνες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λευκάδας που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
  • Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με το κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

Ο Δήμος Λευκάδας και η παρούσα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της προετοιμάζειδιεκδικεί και πετυχαίνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις σε όλα τα ενεργά χρηματοδοτικά προγράμματα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με όραμα, πλάνο και σκληρή δουλειά, κάνει καθημερινά την ζωή των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας, καλύτερη, ασφαλέστερη, ποιοτικότερη, στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ