Ποδηλατοδρομία γύρω από τη λιμνοθάλασσα από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Από την ΑΜΚΕ Μονοπάτια Αλληλεγγύης, εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα Art & Cycle, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2022 . Η δράση συνίσταται σε μια ποδηλατοδρομία γύρω από τη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας και θα συμμετέχουν 50 με 60 άτομα, ντόπιοι και εθελοντές του συλλόγου.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η προώθηση της ποδηλατικής δραστηριότητας ως εναλλακτικού τρόπου βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού μας και ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδοχής όλων των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Το ποδήλατο εκτός από ένα μέσο μετακίνησης και αθλητικής δραστηριότητας, αποτελεί και ένα μέσο κοινωνικοποίησης των πολιτών. Θέλουμε να προβάλουμε την Λευκάδα ως ένα ασφαλές και ανοιχτό μέρος ποδηλασίας για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας, φυσικής κατάστασης κτλ.

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης θα εξασφαλίσουν ποδήλατο σε ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας που δεν διαθέτουν, προκειμένου να διευκολύνουμε τη συμμετοχή τους και να προωθηθεί η κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Σε πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής: docs.google.com

Την ημέρα της εκδήλωσης, θα έχουμε συνάντηση στη Ξύλινη Γέφυρα στις 16.00μ.μ για να διοργανώσουμε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι διακόσμησης των ποδηλάτων με χαρτί, μπαλόνια και υφάσματα. Στη συνέχεια, στις 18.00 μ.μ. θα ξεκινήσει η ποδηλατική πορεία γύρω από τη λιμνοθάλασσα ( περίπου 8 χιλιόμετρα) με τη βοήθεια του Δήμου και της Αστυνομίας, που θα συνοδεύει τη μεγάλη ομάδα των 60 ποδηλατών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Αν θέλετε μπορείτε να έρθετε απευθείας στην ποδηλατική πορεία στις 18:00.μ.μ. με τα ποδηλατα σας διακοσμημένα.

Στο τέλος της διαδρομής, ανάλογα με το καιρό, θα προσφέρουμε ένα σνακ στην παραλία του Κάστρου ή στο ξενοδοχείο Λευκάς. Κατά τη διάρκεια αυτού του σνακ, θα αναδείξουμε τον νικητή του “πιο όμορφου ποδηλάτου”.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!