Τα γερμανικά ΜΜΕ βλέπουν «έκρηξη» του τουρισμού στην Ελλάδα μετά την πανδημία

Τουρίστες στην Ακρόπολη / Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

«Τουριστική έκρηξη» μετά την πανδημία στην Ελλάδα διαπιστώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του πρώτου δικτύου της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ΑRD, Γεργκ Ζάισελμπεργκ, στην ιστοσελίδα της ενημερωτικής εκπομπής Tagesschau, πολλά ξενοδοχεία σε ελληνικά νησιά είναι ήδη υπερπλήρη. Ακόμη και η Αθήνα υποδέχεται περισσότερους τουρίστες από ό,τι προ πανδημίας.

Μετά το βαρύ πλήγμα από τον κορωνοϊό η Ελλάδα βιώνει τουριστική έκρηξη. Ο ίδιος επισκέφθηκε όχι μόνο την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και έναν πολύ αγαπημένο προορισμό των Γερμανών τουριστών, τη Ρόδο. Οι ξενοδόχοι, όπως περιγράφει, ολοκληρώνουν τις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων τους για να υποδεχθούν τουρισμό. Οι λίστες με τις προκρατήσεις είναι υπερπλήρεις, οι τουρίστες δείχνουν να μην μπορούν να περιμένουν άλλο για να φύγουν.

Εύσημα στην Ελλάδα από τους γερμανικούς τουριστικούς πράκτορες

«Σε αντίθεση με το παρελθόν, ο τουρισμός στις πόλεις ήδη ανθεί τις τελευταίες εβδομάδες του χειμώνα», γράφει στο tagesschau. de. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία φαντάζει μακρινός. Η Τζένη, ιδιοκτήτρια ενός καφέ στην Πλάκα, μένει κατάπληκτη από τον συνωστισμό στους δρόμους, εκτός από τους Έλληνες υπάρχουν ήδη πολλοί ξένοι στην Πλάκα, απίστευτα πολλοί. Αυτήν την εποχή οι δουλειές της πάνε καλύτερα από ό,τι πριν από την πανδημία.

«Νοσταλγία για τον ελληνικό ήλιο» τιτλοφορείται το άρθρο του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD

«Νοσταλγία για τον ελληνικό ήλιο» τιτλοφορείται το άρθρο του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD

Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI περιμένει ότι φέτος θα φέρει περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα από ότι το 2019, μια χρονιά ρεκόρ προ Covid-19. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet προσφέρει σε πτήσεις της ανάμεσα στη Βρετανία και την Ελλάδα μισό εκατομμύριο περισσότερες θέσεις από ό,τι πριν από την κρίση.

Η Ελλάδα μαγνητίζει το τουριστικό ενδιαφέρον

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι περιζήτητες, ενώ και στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων επικρατεί αισιοδοξία». Παράγοντες του τουρισμού, με τους οποίους συνομίλησε ο Γερμανός ανταποκριτής, επιβεβαιώνουν ότι φέτος καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με τα προηγούμενα καταστροφικά χρόνια, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν η χρονιά ρεκόρ του 2019 θα επαναληφθεί.

«Αλλά ακόμη και η σύγκριση με το αποτέλεσμα-ρεκόρ όλων των εποχών του 2019 θα ήταν επιτυχία για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας μετά τα χρόνια ισχνών αγελάδων» σημειώνει ο αρθρογράφος. «Γιατί καμιά χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό, όσο η Ελλάδα. Ένα στα πέντε ευρώ στη χώρα κερδίζεται από τον τουρισμό, κάθε 5η θέση εργασίας εξαρτάται επίσης από τον τουρισμό… Για να ισορροπήσει τη ζήτηση η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει την έναρξη της τουριστικής σεζόν νωρίτερα από το ορθόδοξο Πάσχα τον Απρίλιο, στις αρχές Μαρτίου.

Οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες δίνουν εύσημα στην Ελλάδα μεταξύ άλλων για τα καλά υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαφάνεια (στη διαδικασία). Επίσης αποδίδει καρπούς για την Ελλάδα ότι κράτησε ζωντανά μεγάλα τμήματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με πληρωμές βραχυπρόθεσμης απασχόλησης των εργαζομένων, με επιδόματα και φορολογικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις».

Πηγή