Δήμος Λευκάδας: Εντάχθηκαν 706.895,75€ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για σχολικά κτίρια και δημοτικό στάδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα, εντάχθηκε το έργο: «Συντήρηση ανοιχτού αθλητικού χώρου σχολικών μονάδων Δήμου Λευκάδας», στον άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με ποσό χρηματοδότησης 706.895,75€.

Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες που εκπονήθηκαν και υποβλήθηκαν στις 27-05-2021 από τον Δήμο Λευκάδας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αριθ.331/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν οι εξής:

1) 279.809.53€ «Προμήθεια – Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την συντήρηση & επισκευή αύλειων χώρων νηπιαγωγείων Δήμου Λευκάδας».

Περιλαμβάνει την προμήθεια του εξοπλισμού και την αναβάθμιση και των δεκαεπτά (17) αύλειων χώρων των νηπιαγωγείων του Δήμου Λευκάδας. Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει: πιστοποιημένα παιχνίδια απλά και σύνθετα, δάπεδα ασφαλείας μετά των απαιτούμενων υποβάσεων, καθώς και καθίσματα για εξωτερικό περιβάλλον που εξυπηρετούν το μάθημα.

2) 367.586,22€ «Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Πυροπροστασίας Σχολικών Κτιρίων Δήμου Λευκάδας».

Περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λευκάδας, ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο.

3) 59.500,00€ «Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού Σταδίου Δήμου Λευκάδας».

Περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης – επισκευής του Δημοτικού Σταδίου Δήμου Λευκάδας. Συγκεκριμένα, θα επισκευαστούν τα αποδυτήρια και οι χώροι υγιεινής που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες.

Ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Καλός επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την αδιάλειπτη στήριξή του στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Η έγκριση της χρηματοδότησης σηματοδοτεί μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη αφού τα έργα αυτά θα καλύψουν ποικίλες ανάγκες δημοτών μας, από την διασφάλιση της προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολικά κτίρια, και την εισαγωγή παιχνιδιών ως εκπαιδευτικά εργαλεία στα νηπιαγωγεία που ενισχύουν τις σύγχρονες μορφές μάθησης, έως και την ενίσχυση της ανάπτυξης του μαζικού αλλά και αγωνιστικού αθλητισμού».

Η δημοπράτηση των έργων προγραμματίζεται με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ