Χρονιά κρατήσεων της τελευταίας στιγμής το 2022 για τους Γερμανούς – Η Ελλάδα στους top προορισμούς

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Ένα στα τρία ταξίδια των Γερμανών το Μάρτιο έγινε με κράτηση τελευταίας στιγμής, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάζει ο όμιλος HLX, ιδιοκτήτης των πόρταλ κρατήσεων των Eurowings Holidays, Lufthansa-Holidays και HLX.com.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για ταξίδια διακοπών στις πλατφόρμες αυτές έφτασε σε επίπεδα 2019 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, η κορυφαία τάση στις κρατήσεις είναι η πραγματοποίησή τους πιο κοντά απο ποτέ στην ημερομηνία αναχώρησης. Στην HLX το ποσοστό των αναχωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν λιγότερες από 4 εβδομάδες μετά την κράτηση, ανήλθε σε 33% το Μάρτιο ενώ υπό κανονικές συνθήκες, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 10%.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της HLX και ιδρυτής του σπεσιαλίστα κρατήσεων τελευταίας στιγμής, L’tur, Karlheinz Kögel, δεν έχουμε βιώσει τέτοια έκρηξη κρατήσεων τελευταίας στιγμής εδώ και πολλά χρόνια και το 2022 θα είναι μια χρονιά τέτοιων κρατήσεων.

Όσον αφορά τους προτιμώμενους προορισμούς, η Μαγιόρκα βρίσκεται στην πρώτη θέση, και ακολουθούν η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος, όπως επισημαίνει ο κ. Kögel.

Ο μήνας με τις περισσότερες αναχωρήσεις μέχρι στιγμής είναι ο Απρίλιος, και μάλιστα σε επίπεδα άνω των αντίστοιχων επιπέδων του 2019, κάτι που αποδίδεται στις εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα, ένα πακέτο διακοπών 5 ημέρων στη Μαγιόρκα συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων και των διανυκτερεύσεων σε τριάστερο ξενοδοχείο με πρωινό, αυτή τη στιγμή ξεκινά από μόλις 239 ευρώ.

Πηγή