Δράση του Δήμου Λευκάδας στο Μουσείο Άγγελου Σικελιανού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Εις σε προστρέχω Τέχνη της Ποιήσεως,
που κάπως ξέρεις από φάρμακα,
νάρκης του άλγους δοκιμές,
εν Φαντασία και Λόγω».
Κων/νος Καβάφης

Ο Δήμος Λευκάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, επέλεξε το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού για να πραγματοποιήσει, στους ζεστούς και φιλόξενους χώρους του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο παγκόσμιος ποιητής, ένα πρόγραμμα ξενάγησης για μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, του Ειδικού Σχολείου Λευκάδας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Λευκάδας.

Η δράση περιλαμβάνει δραστηριότητες με σκοπό να διευκολύνουν την περιήγηση στο μουσείο και να στρέψουν την προσοχή σε συγκεκριμένα εκθέματα. Παράλληλα, φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες που περιέχονται σε ειδικά σχεδιασμένο έντυπο, αποτελούν ένα πολύτιμο δωρεάν απόκτημα για κάθε επισκέπτη. Επιπλέον, θα μοιραστούν κάρτες με ζωγραφιές σε στίχους του ποιητή και ένα ειδικά σχεδιασμένο παραμύθι που αφορά στην ζωή και στο έργο του Άγγελου Σικελιανού, με τίτλο: “ Ένας ποιητής ταξιδεύει…” θα προσφερθεί σε κάθε σχολείο που θα επισκεφθεί το Μουσείο.

Οι επισκέψεις των σχολείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022. Επίσης, την ίδια μέρα και κατά τις ώρες 11.00 – 13.00 και 19.00 – 21.00, ο ραδιοφωνικός σταθμός Καρυάς θα μεταδίδει μελοποιημένη ποίηση.

Από τον Δήμο Λευκάδας