Ρουμανικός τουρισμός: H Eλλάδα στις κορυφαίες επιλογές διακοπών για το καλοκαίρι

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαΐνοπούλου

H Ελλάδα είναι ανάμεσα στους πιο περιζήτητους προορισμούς των Ρουμάνων κατά την εφετινή περίοδο των προκρατήσεων που αφορούν καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της χώρας, ΑΝΑΤ.

Άλλοι δημοφιλέστεροι προορισμοί, όσον αφορά τις προκρατήσεις, είναι η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Ιταλία, αλλά και οι ρουμανικές ακτές.

Αυτή την περίοδο πολλοί Ρουμάνοι κάνουν κρατήσεις για διακοπές μέσα στην Άνοιξη, οι οποίες αφορούν κυρίως εξωτικούς προορισμούς με θερμό κλίμα, όπως η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, το Ζανζιμπάρ, οι Μαλδίβες, η Δομινικανή Δημοκρατία ή προτιμούν city break στην Ευρώπη.

Η εικόνα των κρατήσεων είναι ξεκάθαρα καλύτερη από την αντίστοιχη περίοδο του 2021, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΝΑΤ, κ. Dumitru Luca και η ανοδική πορεία των κρατήσεων που καταγράφεται αυτή την περίοδο οφείλεται στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Οι Ρουμάνοι, τόνισε, έχουν ξεκινήσει να κάνουν κανονικά κρατήσεις για πακέτα διακοπών για το καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές προκρατήσεων οι οποίες μέχρι και τις 31 Μαρτίου τους προσφέρουν εξοικονόμηση 15-30% στην τιμή του πακέτου.

Οι Ρουμάνοι είναι ευαισθητοποιημένοι για τον πόλεμο και στηρίζουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες, όμως πιστεύουν ότι η ζωή αξίζει να τη ζεις, και ήδη κάνουν σχέδια για διακοπές την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, υπογράμμισε ο κ. Luca.

Πηγή