Π.Ε. Λευκάδας: 83 ράπιντ τεστ στο χθεσινό «Ραντεβού στο Διοικητήριο» με 2 δείγματα θετικά

Για άλλη μια φορά αρκετοί πολίτες προσήλθαν χθες (10/3/2022) το πρωί στο «Ραντεβού στο Διοικητήριο» για δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων (rapid test).

Συγκεκριμένα, μέσα σε 120 λεπτά, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.μ., πραγματοποιήθηκαν 83 δωρεάν ράπιντ τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά πλην δύο (2) θετικών δειγμάτων, εκ των οποίων το ένα (1) ήταν νέο κρούσμα ενώ το άλλο αφορούσε επανέλεγχο ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

«Για άλλη μια φορά, παρά το κρύο, οι Λευκαδίτες και οι Λευκαδίτισσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ‘Ραντεβού στο Διοικητήριο’.

 Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, μετά από ένα διάστημα σταθερής υποχώρησης της πανδημίας, παρουσιάζονται σημάδια μικρής αναζωπύρωσης. Θα πρέπει να μην χαλαρώνουμε στην τήρηση των μέτρων, τώρα που φαίνεται ότι βαδίζουμε, επιτέλους, προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

 Ενόψει και του ‘ανοίγματος’ της τουριστικής περιόδου, τηρούμε τα μέτρα, εμβολιαζόμαστε και ελεγχόμαστε τακτικά, ώστε να μην καταστρέψουμε ότι με κόπο έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Τα «Ραντεβού στο Διοικητήριο» για δωρεάν ράπιντ τεστ για το κοινό διοργανώνονται από τη Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας (ΓΝΛ) σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟμΥ) Λευκάδας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

 Οι ειδικές Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟμΥ) δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, και είναι έργο ΕΣΠΑ.