8ήμερη εκδρομή στην Αίγυπτο από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος&Ιθάκης

Γίνεται γνωστό ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, η Ενορία Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος προγραμματίζει για την περίοδο μετά το Πάσχα, από 5 έως 12 Μαΐου 2022, οκταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγυπτο με βασικούς σταθμούς το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Θεοβάδιστο Όρος Σινά.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη χώρα της Αιγύπτου δεν σημαδεύτηκε μόνο από τον Νείλο και τους Φαραώ, αλλά και από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Πτολεμαίους, την πολυάριθμη άλλοτε παροικία των Αιγυπτιωτών Ελλήνων και ασφαλώς από την δισχιλιόχρονη παρουσία του δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.

Το πλούσιο πρόγραμμα, πέρα από τα συνήθη τουριστικά αξιοθέατα, περιλαμβάνει προσκύνημα στους Αγίους Τόπους της Αιγύπτου: την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, όπου το προσκύνημα της Φυγής στην Αίγυπτο και όπου διακόνησε ο Άγιος Νεκτάριος· τις ερήμους της Θηβαΐδας και της Νιτρίας· την καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής· την Ιερά Μονή Σινά με το ιερό λείψανο της Αγίας Αικατερίνης και τους πολυάριθμους πολιτιστικούς θησαυρούς· την Αγία Κορυφή, όπου δέχθηκε ο Θεόπτης Μωυσής τον Νόμο του Θεού.

Η συνολική τιμή είναι 1.160 ευρώ με πληρωμένα τα πάντα, εκτός από τις προαιρετικές επισκέψεις σε Μουσεία και την επίσης προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο.

Απαιτείται διαβατήριο με ισχύ έξι μήνες και μετά την εκδρομή.

Αυτονόητη είναι η τήρηση όλων των προβλεπόμενων σε Ελλάδα και Αίγυπτο υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 13 Μαρτίου 2022.

Πληροφορίες στο τηλ.:6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης).