Γαμήλιος τουρισμός 2022: Έκρηξη της ζήτησης και οι 4 τάσεις – Περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Περισσότερα από ποτέ είναι τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν στο εξωτερικό, με την Perfect Weddings Abroad να προβλέπει ότι το 2022 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της και τη Sandals and Beaches Resorts να επισημαίνει ότι η τάση αυτή ξεκίνησε ήδη από το 2021, με 30% περισσότερες κρατήσεις γάμων στα ξενοδοχεία της έναντι του 2020.

Δείτε τις κυριότερες τάσεις στους γάμους και στα γαμήλια ταξίδια στο εξωτερικό για το 2022…

-Αυξημένες δαπάνες στα γαμήλια ταξίδια

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Kuoni, η μέση δαπάνη για γαμήλια ταξίδια παρουσιάζει αύξηση φέτος κατά 13% έναντι του 2019, και διαμορφώνεται σε 9.045 λίρες έναντι 7.985 λίρες προ πανδημίας.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα ζευγάρια αναβαθμίζουν τις πτήσεις τους, τα δωμάτια και τις εμπειρίες προορισμού. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία καταλαμβάνουν επίσης μεγαλύτερο μερίδιο στις κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών, φτάνοντας στο 40% έναντι 28% το 2019.

Η Perfect Weddings Abroad αναφέρει ότι οι πελάτες της δαπανούν περισσότερα για το γαμήλιο ταξίδι, ιδιαίτερα στην Καραϊβική, με πολλά ξενοδοχεία του προορισμού να προσφέρουν δωρεάν πακέτα γάμου, προσελκύοντας τα ζευγάρια και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δαπανήσουν περισσότερα στο κομμάτι των διακοπών.

Οι Kuoni και Sandals and Beaches Resorts συμφωνούν ότι οι νεόνυμφοι επιλέγουν θέσεις premium economy ή business class στις πτήσεις.

Επιπλέον, ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν υπηρεσίες μπάτλερ ώστε να έχουν όσο το δυνατον πιο πολυτελή και ιδιωτική εμπειρία γαμήλιου ταξιδιού, ενώ δημοφιλείς είναι και οι θεραπείες σπα, οι εκδρομές και οι ιδιωτικές πολυτελείς μεταφορές.

Μεγάλη ζήτηση συγκεντρώνουν, όπως πάντα, οι ιδιωτικές πισίνες, επομένως οι ταξιδιώτες αυξάνουν τους προϋπολογισμούς του ταξιδιού ώστε να καλύπτουν το επιπλέον κόστος.

-Αυξάνονται οι μυστικοί γάμοι στο εξωτερικό

Οι Perfect Weddings Abroad και Sandals and Beaches Resorts αναφέρουν ότι περισσότερα ζευγάρια επιδιώκουν να παντρευτούν μυστικά στο εξωτερικό το 2022, και ιδιαίτερα στην Καραϊβική. Πολλά ζευγάρια επιδιώκουν να είναι μόνο οι δυο τους στην τελετή και να τη συνδυάσουν με το γαμήλιο ταξίδι.

-Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής είναι η νέα κανονικότητα

Σε όλους τους ταξιδιωτικούς κλάδους την τελευταία διετία, οι κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής βρίσκονται σε άνθιση. Η Sandals and Beaches Resorts αποδίδει την τάση αυτή στο γεγονός ότι τα ζευγάρια τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοί προορισμοί είναι ανοικτοί και έχουν λιγότερο μπερδεμένα πρωτόκολλα εισόδου. Η Kuoni αναφέρει ότι το 2021 οι κρατήσεις γαμήλιων ταξιδιών της τελευταίας στιγμής ήταν περισσότερες απο ποτέ, καθώς τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν το καλοκαίρι αναζητούσαν αναχώρηση τελευταίας στιγμής τον Σεπτέμβριο.

-Η Ελλάδα παραμένει κλασικός προορισμός γάμων και γαμήλιων ταξιδιών

Ο Ινδικός Ωκεανός συνεχίζει να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς γάμων και γαμήλιων ταξιδιών. Οι Μαλδίβες αποτελούσαν πάντα αγαπημένο προορισμό των νεόνυμφων και συνεχίζουν να είναι το ίδιο και στις κρατήσεις του 2022.

Στην Ευρώπη, η Ιταλία και η Ελλάδα παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για γάμους και γαμήλια ταξίδια, σύμφωνα με τις Kuoni και Perfect Weddings Abroad. Η Amalfi Coast είναι δημοφιλής γιατί εμπνέει ρομαντισμός και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δημοφιλείς για μεγάλα γαμήλια πάρτυ, για τις ανταγωνιστικές τιμές τους, την εύκολη προβασιμότητα και τις κοντινές πτήσεις.

Πηγή